Urineverlies

Welkom bij Senioren Society

Als u last heeft van urineverlies voelt dat wat ongemakkelijk.

Bij Senioren Society vindt u oplossingen en hulpmiddelen die uw leven aangenamer maken. Wij helpen u om zelf de regie te houden. Senioren Society maakt u het leven gemakkelijker.

Wetenswaardigheden over urineverlies

De plaszak

Moet u ook wel eens erg nodig? En geen toilet in de buurt? Het overkomt ons allemaal wel eens. Niet alleen wij senioren, maar het kan iedereen overkomen. Soms moet u heel nodig plassen en er is geen toilet in de buurt. Gelukkig is er een oplossing: De Plaszak, Een soort eigen wegwerptoilet, altijd bij de […]

Ambassadeurs

Wij zoeken ‘ambassadeurs’. Een ambassadeur voor Senioren Society is iemand die anderen helpt met ervaringen over producten, die men zelf heeft aangeschaft of over (woning) aanpassingen. Heeft u bijvoorbeeld ervaring met hulpmiddelen bij urineverlies en wilt u daarover uw ervaringen delen. Dat kan bij ons in onze rubriek ‘leden voor leden’. Er zijn wellicht anderen die ook een deze hulpmiddelen overwegen aan te schaffen. Zij kunnen profiteren van uw ervaringen. Ook zij kunnen zich melden. Wij brengen u dan met elkaar in contact.

Wilt u ook ambassadeur worden? Stuur een mail naar info@seniorensociety.nl en vermeld het product waar u anderen over wilt informeren. Ook zij die graag advies ontvangen, kunnen zich hier melden. Dan nemen wij contact met u op. U kunt natuurlijk ook altijd bellen: 020-7740413.

 

Informatie over urineverlies

Wat is urineverlies?

Incontinentie of urineverlies is een aandoening waarbij de urine niet kan worden opgehouden. De beheersing over de blaas is dan verloren.

Problemen die kunnen opdoen bij urineverlies zijn vervelend. Men schaamt zich of voelt zich niet schoon.

Welke verschillende producten tegen urineverlies zijn er?

Er zijn gelukkig veel producten die ervoor zorgen dat uw ongemak afneemt. Zo zijn er waterdichte luiers of inlegluiers om natte kleren te voorkomen, zodat u met gemak de dag doorkomt. Maar ook plaswekkers die een signaal geven dat u ’s nachts naar de wc moet gaan.

Er zijn ook speciale beddenhoezen. Deze zorgen ervoor dat de rest van uw bed niet nat wordt.

Waar moet u op letten bij deze hulpmiddelen?

Allereerst is de maat van de speciale onderbroeken erg belangrijk, maar u moet ook naar het materiaal kijken. Sommige onderbroeken kunnen voor veel irritatie zorgen. Verder is het erg belangrijk om uw huid goed te onderhouden. Door de urine kan uw huid gaan irriteren, hier zijn een aantal zalven voor geproduceerd.

Naast deze genoemde zaken zijn er ook oefeningen. U kunt met een uw bekkenbodemspieren versterken door oefeningen waardoor het urineverlies kan afnemen.

Niet de informatie gevonden die u zoekt?

We denken graag met u mee, bel gerust voor overleg 020 774 04 13