Traplopen

Welkom bij Senioren Society

Hoe past u uw trap aan tot een veilige trap die u tot hoge leeftijd kunt gebruiken

Lees interessante artikelen, meningen van collega-senioren, hulpmiddelen en oplossingen.

Wetenswaardigheden over traplopen

Huisliften_Thyssen_Krupp

Nieuwe Huislift

Er zijn in Nederland diverse aanbieders voor het plaatsen van een nieuwe huislift. Een grote aanbieder van huisliften is Thyssenkrupp. En een nieuwe huislift maakt het voor iedereen mogelijk om zelfstandig te blijven wonen. Soms lukt het niet meer om makkelijk op de bovenverdieping te komen en heeft men hulp nodig. Een huislift laten plaatsen […]

Easysteppers

Easysteppers

Als trappen lopen een probleem wordt, gaat men vaak denken aan een traplift of verhuizen naar een appartement. Maar er zijn nog andere mogelijkheden. Minder bekende hulpmiddelen waarmee u toch zelfstandig en zonder te grote inspanning boven kunt komen. Een daarvan is de Easystepper. Dit zijn houten tussentreden. Op iedere traptree wordt een blok van […]

Smienk-tweedehands-Traplift

Smienk tweedehands trapliften

Tweedehands trapliften… een stuk goedkoper, maar wel met 5 jaar garantie. Traplopen is goed voor senioren. We weten het: in beweging blijven is goed voor onze vitaliteit. En traplopen, ook al gaat het moeizaam, is een goede oefening. Helaas kan het vanwege gezondheidsredenen zo zijn dat traplopen niet meer mogelijk is. Een traplift biedt dan uitkomst. Met […]

Trappen forum

Onderstaand is een forum waar leden met leden onderwerpen kunnen bespreken.
Wilt u lezen wat er is gezegd of meepraten? Klik op een onderwerp
Heeft u zelf een vraag of een onderwerp: Vul een onderwerp in en schrijf eronder wat u hierover wil zeggen.

Veel plezier met ons forum!

Forum foto

Dit forum bevat 1 onderwerp en 1 reactie, en is het laatst gewijzigd door  Senioren Society 2 jaren, 10 maanden geleden.

Onderwerp 1 aan het bekijken (van in totaal 1)
Onderwerp 1 aan het bekijken (van in totaal 1)

Je moet zijn ingelogd om nieuwe onderwerpen te maken.

Ambassadeurs

Bent u een ambassadeur die anderen helpt met uw eigen ervaring?
Senioren Society zoekt ambassadeurs voor producten. Heeft u bijvoorbeeld een traplift en vindt u het leuk als u eens gebeld wordt door iemand die ook zo’n traplift overweegt? Meldt u aan als ambassadeur en help iemand anders.
Stuur een mail naar info@seniorensociety.nl en vermeldt het product waar u mensen mee wilt helpen. Dan nemen wij contact met u op.

Informatie over traplopen

Waarom zijn trappen en traplopen belangrijk?

Trappen oplopen is zeker op oudere leeftijd goed voor de spieren en de conditie. Het houdt ons fitter en soepeler.
Naarmate mensen ouder worden kan het trappen lopen een steeds groter probleem worden. Ook na een in incident als een gebroken heup of operatie kan traplopen ineens een probleem worden.

Wat zijn de mogelijkheden als trappen lopen minder gaat?

Misschien denkt u in eerste instantie aan een traplift maar er zijn meer mogelijkheden om u te ondersteunen met het traplopen. Voor verschillende gradaties van beperkingen zijn steeds ingrijpender oplossingen mogelijk. We proberen ze voor u in volgorde aan te geven. Allereerst is het goed het verlichtingsniveau op uw trap te verhogen. Hierdoor ziet u beter contrast. Een tweede maatregel kan het aanbrengen van een extra leuning zijn, zodat u zich makkelijker kan vasthouden en steun heeft. Om meer grip op de treden te hebben kunt u vloerbedekking aanbrengen.
Traplopen kunt u oefenen met een ergotherapeut. Hiermee stelt u hulpmiddelen misschien een paar jaar uit.
Een volgende stap zijn echte hulpmiddelen. Eenvoudig is het aanbrengen van blokken op de traptreden die de stap halveren. Hierdoor hoeft u uw benen minder hoog op te tillen. Hierna komt de traplift in beeld als oplossing. Tot slot is er nog een mogelijkheid van een binnenlift.

Welke verschillende hulpmiddelen zijn er voor trappen?

Allereerst is het goed om zo na uw 65e eens te kijken naar de trap en deze te verbouwen tot een luxe, veilige trap. Dit bestaat ondermeer uit:
• Extra leuning
• Verlichting in het trappenhuis, leuning en treden
• Vloerbedekking
• anti-slip stroken
Dit levert vaak een trap op met een luxe uitstraling en… veilig!

Al traplopen moeilijk gaat zijn er de volgende mogelijkheden
• Ergotherapie: traplopen oefenen
• Blokken op de trap
• Traplift
• Binnenlift

Waar moet ik op letten als ik een hulpmiddel voor trappen koop?

Het nadeel van beperkingen bij traplopen is dat het erger kan worden. Het is daarom goed u een beeld te vormen hoe de beperking die u ervaart zich ontwikkelt in bijvoorbeeld de komende vijf jaar. Aan sommige aanpassingen heeft u sowieso wat, zoals een tweede trapleuning. Andere aanpassingen hebben wellicht een tijdelijk karakter. Maak de overweging of de kosten in goede verhouding staan met eventueel tijdelijk gebruik hiervan.
Kosten van een hulpmiddel voor trappen:
De kosten voor een traprenovatie is afhankelijk van wat u laat doen. Een nieuwe trapleuning heeft u al vanaf een paar tientjes. Een trapleuning met verlichting vanaf ongeveer € 300,00. Blokken op de trap worden op maat gemaakt en zijn verkrijgbaar vanaf € 850,00 en een traplift vanaf ongeveer € 7000,00. Een tweede hands traplift kopen is ook mogelijk. Dit kost ongeveer de helft van nieuw.

Wat zijn de voordelen om een hulpmiddel voor trappen bij Senioren Society te kopen?

Senioren Society is een landelijk werkend bedrijf. Een vertrouwd adres waar service hoog in het vaandel staat. Wij hebben voor u gekeken welke leveranciers gespecialiseerd zijn in hulpmiddelen of traprenovatie die goede service geven, deskundig en betrouwbaar zijn. Vaak heeft Senioren Society een afspraak gemaakt met een leverancier welke u voordeel oplevert. Dit voordeel kan bestaan uit een korting op de aanschafprijs of bijvoorbeeld extra service.

Niet de informatie gevonden die u zoekt?

We denken graag met u mee stuur een mail naar info@seniorensociety.nl