Toilet

Welkom bij Senioren Society

Hoe past u uw toilet aan tot een comfortabel levensbestendig toilet?

Lees interessante artikelen, meningen van collega-senioren, hulpmiddelen en oplossingen.

Wetenswaardigheden over het toilet

De plaszak

Moet u ook wel eens erg nodig? En geen toilet in de buurt? Het overkomt ons allemaal wel eens. Niet alleen wij senioren, maar het kan iedereen overkomen. Soms moet u heel nodig plassen en er is geen toilet in de buurt. Gelukkig is er een oplossing: De Plaszak, Een soort eigen wegwerptoilet, altijd bij de […]

De draagbare toiletverhoger

Lukt het u steeds minder om uw knieën te buigen en op een lage stoel of laag toilet te gaan zitten. Heeft u last van uw heup of pijnlijke benen. Een oplossing voor het vergemakkelijken van het toiletbezoek is een toiletverhoger. Doordat u de verhoger op uw wc-pot plaatst, wordt het makkelijker voor u om […]

toiletdouche

Toiletbril die wast en droogt

Er is een toiletbril die wast en droogt. Na elk toiletbezoek wordt uw onderlichaam met warm water gereinigd en daarna gedroogd met warme lucht. De kleding omhoog. Geen vochtplekken, wel een heerlijk schoon gevoel. Schoon en droog van de WC afkomen is echt mogelijk! Ideaal als u last hebt van incontinentie, of aambeien of diarree. En vaak kunt u […]

Toilet forum

Onderstaand is een forum waar leden met leden onderwerpen kunnen bespreken.
Wilt u lezen wat er is gezegd of meepraten? Klik op een onderwerp
Heeft u zelf een vraag of een onderwerp: Vul een onderwerp in en schrijf eronder wat u hierover wil zeggen.

Veel plezier met ons forum!

Forum foto

Dit forum bevat 1 onderwerp en 1 reactie, en is het laatst gewijzigd door  Senioren Society 2 jaren, 10 maanden geleden.

Onderwerp 1 aan het bekijken (van in totaal 1)
Onderwerp 1 aan het bekijken (van in totaal 1)

Je moet zijn ingelogd om nieuwe onderwerpen te maken.

Ambassadeurs

Bent u een ambassadeur die anderen helpt met uw eigen ervaring?
Senioren Society zoekt ambassadeurs voor producten. Heeft u bijvoorbeeld een toiletdouche en vindt u het geen probleem als u eens gebeld wordt door iemand die ook zo’n toiletdouche overweegt? Meldt u aan als ambassadeur en help anderen.
Stuur een mail naar info@seniorensociety.nl en vermeldt het product waar u mensen mee wilt helpen. Dan nemen wij contact met u op. U kunt natuurlijk ook altijd bellen: 020-7740413.

Informatie over het aanpassen van uw toilet

Wat is een seniorentoilet? Wat maakt een toilet voor ouderen anders?

Een seniorentoilet is een toilet speciaal aangepast op senioren die beperkingen gaan ervaren. Een seniorentoilet kan hoger zijn dan de standaardhoogte, maar bijvoorbeeld ook voorzien zijn van allerlei voorzieningen die een prettige toiletgang mogelijk blijft maken.

Hoe kan een seniorentoilet helpen bij mijn probleem?

Als u beperkingen ervaart bij uw toiletgang zijn daar vaak hulpmiddelen voor. Sommige mensen hebben een thuishulp nodig voor de toiletgang. In veel gevallen is dit niet nodig en kunt u het zelf regelen met de juiste hulpmiddelen.
Met een op u aangepast toilet kunt u altijd zelfstandig naar het toilet gaan. Wel zo prettig!
Overweeg ook een toilet, bijvoorbeeld die bij de slaapkamer, geschikt te maken voor als u ouder bent.

Welke verschillende seniorentoiletten zijn er?

Er zijn allerlei soorten seniorentoiletten: verhoogde toiletten, toiletten met beugels, douche-fohntoiletten, die u wassen en drogen, sta op hulpen etc.

Waar moet ik op letten als ik tot een seniorentoilet besluit?

Ga uit van het slechtste scenario. Haalt u zich een ouder iemand voor de geest die flink beperkt is in zijn lichamelijke mogelijkheden. Het is handig daar het toilet geschikt voor te maken of dusdanig voor te bereiden dat alle uitbreidingen mogelijk zijn. Zorg bijvoorbeeld voor een extra tappunt en electrapunt, zodat u later een douche-fohntoilet kan maken.

Welke accessoires zijn er voor een seniorentoilet?

De belangrijkste accessoires voor een senioren toilet zijn: douche-fohn mogelijkheid voor wassen en drogen, sta-op hulp, beugels en ruimte voor eventuele assistentie.

Niet de informatie gevonden die u zoekt?

We denken graag met u mee, bel gerust voor overleg 020 774 04 13