Toegankelijkheid

Toegankelijkheid

Welkom bij Senioren Society

Hoe kunt u comfortabel en veilig de deur uit?

Lees interessante artikelen, meningen van collega-senioren, hulpmiddelen en oplossingen.

Wetenswaardigheden over toegankelijkheid

sensoren

Living apart together sensoren

Living apart together sensoren zorgmag / maart 22, 2016 Laat intelligente bewegingssensoren in huis met elkaar en met familie communiceren en u weet altijd hoe het met de bewoner gaat. Voilà de essentie van Senso2Me: draadloos, schroefloos en zonder vast internet. Deze nieuwe uitvinding van een aantal Belgische innovatoren helpt mensen zo lang mogelijk veilig […]

Slimme deurbel

De slimme deurbel Stel u bent net druk bezig in huis en de bel gaat. U kunt dan stoppen met al uw bezigheden en zich haasten naar de voordeur. Op uw gemak even kijken wie er voor de deur staat via uw smartphone is tegenwoordig echter ook een mogelijkheid. Dit kan met de slimme deurbel, […]

Smienk-tweedehands-Traplift

Smienk tweedehands trapliften

Tweedehands trapliften… een stuk goedkoper, maar wel met 5 jaar garantie. Traplopen is goed voor senioren. We weten het: in beweging blijven is goed voor onze vitaliteit. En traplopen, ook al gaat het moeizaam, is een goede oefening. Helaas kan het vanwege gezondheidsredenen zo zijn dat traplopen niet meer mogelijk is. Een traplift biedt dan uitkomst. Met […]

Toegankelijkheid forum

Dit forum bevat 1 onderwerp en 1 reactie, en is het laatst gewijzigd door  Senioren Society 2 jaren, 10 maanden geleden.

Onderwerp 1 aan het bekijken (van in totaal 1)
Onderwerp 1 aan het bekijken (van in totaal 1)

Je moet zijn ingelogd om nieuwe onderwerpen te maken.

Ambassadeurs

Bent u een ambassadeur die anderen helpt met uw eigen ervaring?
Senioren Society zoekt ambassadeurs voor producten. Heeft u bijvoorbeeld een deur die op afstand geopend kan worden, of gebruikt u een drempelhulp en vindt u het leuk als u eens gebeld wordt door iemand die dit ook overweegt? Meldt u aan als ambassadeur.
Stuur een mail naar info@seniorensociety.nl en vermeldt het product waar u mensen mee wilt helpen. Dan nemen wij contact met u op. U kunt natuurlijk ook altijd bellen: 020-7740413.

Informatie over toegankelijkheid

Wat heb ik nodig voor een betere toegankelijkheid?

Als u ouder wordt en uw mobiliteit mogelijk afneemt, is het van belang dat uw omgeving zo goed mogelijk wordt aangepast aan mogelijke problemen die u nu of in de toekomst kunt ervaren. Denk hierbij aan het ontwijken van drempels en gladde vloeren, of het verhogen van uw meubilair. Een goede voorbereiding kan zorgen dat u langer zelfstandig thuis kunt blijven wonen. En dat u minder afhankelijk bent van hulp.
In dit artikel worden verschillende producten besproken die het u gemakkelijker en veiliger maken in en om uw huis.

Hoe kunnen hulpmiddelen voor toegankelijkheid uw mobiliteit verbeteren?

Met deze hulpmiddelen kunt u weer makkelijk bewegen in en om uw huis. De producten helpen u met het beklimmen van trappetjes of overbruggen van drempels. Ook zorgen ze er voor dat u makkelijk kunt opstaan uit uw stoel. Kortom, u kunt zich weer thuis gaan voelen in uw huis!

Welke verschillende soorten hulpmiddelen voor toegankelijkheid zijn er?

Er zijn voor binnenshuis meerdere producten die uw veiligheid en mobiliteit bevorderen. Denk aan wandbeugels of aan antislipmatten. Ook drempelplaten kunnen helpen aan een veilig huis. Deze platen zorgen ervoor dat u makkelijker over de drempels heen kunt.
Voor buiten zijn deze drempelplaten ook erg handig. Een oprijgoot kan u helpen om trappetjes op te komen, zonder dat u uw rollator hoeft op te tillen.
Voor binnenshuis kunt u kiezen om uw meubilair te verhogen met stoel-, tafel- en bankverhogers.

Waar moet ik op letten als ik hulpmiddelen voor toegankelijkheid koop?

Let bij al deze producten op het maximale draaggewicht. Vooral als u er veel gebruik van maakt is het belangrijk dat u zeker weet dat uw gewicht gedragen kan worden. Bij meubilair is het ook van belang dat eventuele verhogers geschikt zijn voor het meubelstuk.

Welke accessoires zijn er voor hulpmiddelen voor toegankelijkheid?

Er zijn geen speciale accessoires voor deze producten.

Niet de informatie gevonden die u zoekt?

We denken graag met u mee, bel gerust voor overleg 020 774 04 13