Winkelmand

Advies? WhatsApp of bel: 085-8770099

Openingstijden: Ma t/m vr 08:30 – 21:00 & zaterdag 09:00 – 17:00 uur

Gratis verzending vanaf € 75,-

Sta-op stoel, zonder stroom of accu

Voordelen van de Bib stoel

  • Stimuleert de beweging
  • Zitting keert terug naar de normale stand
  • Qua werking niet afhankelijk van gewicht gebruiker
  • Duurzaam zowel in gebruik als materiaal
  • Terugkoop regeling, voor als uw omstandigheden veranderen

Hoe werkt de Bib stoel?
De Bib helpt u op een eenvoudige manier met opstaan door gebruik te maken van de natuurlijke op-sta beweging. Door het bovenlichaam naar voren te bewegen en tegelijkertijd enige druk op de armleuningen uit te oefenen komt de zitting omhoog. Hierdoor kom je in balans en kunt u zonder veel moeite, rustig en gecontroleerd opstaan. Dit kost relatief weinig spierkracht. Omdat u zelf in beweging moet komen behoudt u de spierkracht en blijft u langer fit en actief!

Bib = Back in Balance
De Bib staat voor “Back in Balance” of “Blijf in Beweging”. Naast de letterlijke betekenis gaat het ook om het terug krijgen van de balans in je leven. De Bib is een actief hulpmiddel. Je moet immers in beweging komen om op te staan. Hierdoor behoud en vergroot je de spierkracht en de zelfstandigheid van de gebruiker, die nu zonder externe hulp gemakkelijk overeind kan komen. Nog een groot positief punt is de goeie “zit” van de stoel. De proefpersonen waren allemaal verrast over de goede zit vorm!

Gebruik van de Bib stoel en voor wie?
Toepasbaar in de woonkamer, in uw zithoek of aan de tafel of bureau. U kunt de Bibstoel gemakkelijk verplaatsen door middel van de handgreep achter de rugleuning.

De Bib stoel past echter ook in een zorghotel, ziekenhuis, wachtkamer of als trainingsobject bij de fysio- of ergotherapeut.

De ergotherapeuten en fysiotherapeuten zijn zeer enthousiast over de de manier van opstaan met de Bib. Door deze normale manier van opstaan, staat de gebruiker goed en stevig met beide voeten op de grond. Bovendien moeten de armleuningen lang zijn en voldoende grip bieden. Deze factoren voorkomen het vallen bij het opstaan hetgeen het zelfvertrouwen vergroot en stimuleert om meer te bewegen.

De Bib zou mensen kunnen helpen met chronische gewrichtsontstekingen zoals artrose, reuma, de ziekte van Parkinson en ziekte van Bechterew. De Bib stoel is tijdens een beurs uitgeprobeerd door een mevrouw die getroffen was door een herseninfarct. Zij was halfzijdig verlamd en moest door oefening bepaalde bewegingen weer leren en trainen. Met veel moeite lukte haar dat met de Bib en uiteraard was zij daar enorm blij mee!

De stoel is ook getest bij mensen met beginnende dementie, de ziekte van Alzheimer en andere geriatrische ziekten. Aangezien je de normale opsta beweging volgt geeft dit weinig problemen. Wanneer men zou vergeten dat de leuningen omhoog moeten, om op te staan mèt hulp, dan kan de verzorger dit doen. De gebruiker kan dan op de normale manier opstaan. Dit voorkomt rugklachten bij de mantelzorger en het verplegend personeel.

Meer informatie: www.kendro-stijl.nl

(464 woorden)

Geef een antwoord
Easy 30 days returns

30 days money back guarantee

International Warranty

Offered in the country of usage

100% Secure Checkout

PayPal / MasterCard / Visa