Slechtziend

Welkom bij Senioren Society

Slechtziend

Hoe kunt u de dingen blijven doen die u wilt doen? Slechter zien hoeft geen belemmering te zijn.
Interessante artikelen, meningen van collega-senioren, hulpmiddelen en oplossingen.

Wetenswaardigheden over slechter zien

Ambassadeurs

Wij zoeken ‘ambassadeurs’. Een ambassadeur voor Senioren Society is iemand die anderen helpt met ervaringen over producten, die men zelf heeft aangeschaft of over (woning) aanpassingen. Heeft u bijvoorbeeld een telefoon met grote toetsen of duidelijke letters en cijfers voor op uw computer en wilt u daarover uw ervaringen delen. Dat kan bij ons in onze rubriek ‘leden voor leden’. Er zijn wellicht anderen die dit ook overwegen aan te schaffen. Zij kunnen profiteren van uw ervaringen. Ook zij kunnen zich melden. Wij brengen u dan met elkaar in contact.

Wilt u ook ambassadeur worden? Stuur een mail naar info@seniorensociety.nl en vermeld het product waar u anderen over wilt informeren. Ook zij die graag advies ontvangen, kunnen zich hier melden. Dan nemen wij contact met u op. U kunt natuurlijk ook altijd bellen: 020-7740413.

Informatie over slechtziendheid

Slechtziend is iemand die minder ziet dan 1/3 of een sterk beperkt gezichtsveld heeft, maar niet voldoet aan de WHO-criteria voor blindheid (visus van minder dan 1/20; of minder dan 1/10 en tevens gezichtsveldverlies). Bron: Wikipedia

Hulpmiddelen voor slechtzienden:

Hulpmiddelen voor slechtzienden ondersteunen u bij het beter zien van bijvoorbeeld tekst of cijfers op uw telefoon, tv, lezen, etc.

De hulpmiddelen kunnen u helpen doordat zij bijv. grote letters hebben of letters vergroten zoals een vergrootglas. Grote toetsen op een telefoon of duidelijke cijfers en letters hebben met aangepaste kleuren.

Er zijn verschillende hulpmiddelen te krijgen:

  • Seniorentelefoon met grote toetsen
  • Senioren mobiel met grote toetsen
  • Leesbril
  • Vergrootglas
  • Loep
  • Klok, digitale klok
  • Vergrootglas app
  • Scheerspiegel met verlichting
  • Toetsenbord met grote cijfers en letters en duidelijke kleuren

Probeert u, als het kan, de hulpmiddelen van te voren uit. Zijn de letters wel leesbaar of moet ik een sterker vergrootglas of een andere telefoon. Is de leesbril goed genoeg of moet ik wat anders. Laat u goed informeren.

Niet de informatie gevonden die u zoekt?

We denken graag met u mee, bel gerust voor overleg 020 774 04 13