Slapen

Comfortabel slapen

Hoe past u uw slaapkamer aan tot een comfortabele levensbestendige slaapkamer?

Lees interessante artikelen, meningen van collega-senioren, hulpmiddelen en oplossingen.

Wetenswaardigheden over slapen

Airmax Anti Snurkbeugel

De Airmax tegen snurken

Een partner die vaak in een andere kamer slaapt, een kamergenoot die ’s morgens aangeeft slecht geslapen te hebben, in uw slaap wakker gestoten worden. Herkenbaar? Waarschijnlijk snurkt u dan. U heeft er waarschijnlijk geen last van maar uw partner of kamergenoot wel. Snurken ontstaat door een vernauwing in de luchtweg. Vaak is de vernauwing […]

Anti Snurken

De anti snurkbeugel

Elke Nederlander kent wel iemand die snurkt of snurkt zelf. Er zijn zelfs mensen met een partner die om deze reden apart slapen. Uit cijfers blijkt dat zeker 6 miljoen mensen in ons land snurken. Hiermee is dit de meest voorkomende slaapstoornis. Snurkt uzelf of heeft u last van het snurken van uw partner, dan […]

Gezondheidskussen

Het gezondheidskussen is een kussen dat rekening houdt met de manier waarop uw lichaam is gebouwd en met uw lichaamshouding tijdens het slapen. Ligt u graag op uw rug of liever op uw buik of zij? Met dit orthopedisch ontwikkeld hoofdkussen maakt het niet echt uit hoe u ligt. Door de vorm of het materiaal […]

Slaap forum

Onderstaand is een forum waar leden met leden onderwerpen kunnen bespreken.
Wilt u lezen wat er is gezegd of meepraten? Klik op een onderwerp
Heeft u zelf een vraag of een onderwerp: Vul een onderwerp in en schrijf eronder wat u hierover wil zeggen.

Veel plezier met ons forum!

Forum foto

Dit forum bevat 1 onderwerp en 1 reactie, en is het laatst gewijzigd door  Senioren Society 2 jaren, 10 maanden geleden.

Onderwerp 1 aan het bekijken (van in totaal 1)
Onderwerp 1 aan het bekijken (van in totaal 1)

Je moet zijn ingelogd om nieuwe onderwerpen te maken.

Ambassadeurs

Bent u een ambassadeur die anderen helpt met uw eigen ervaring?
Senioren Society zoekt ambassadeurs voor producten. Heeft u bijvoorbeeld de oplossing gevonden tegen snurken en vind u het niet erg als u eens gebeld wordt door iemand die ook een antisnurkbeugel overweegt? Meldt u aan als ambassadeur.
Stuur een mail naar info@seniorensociety.nl en vermeldt het product waar u mensen mee wilt helpen. Dan nemen wij contact met u op. U kunt natuurlijk ook altijd bellen: 020-7740413.

Informatie over het aanpassen van uw slaapkamer

Wat is een senioren slaapkamer?

Een senioren slaapkamer is aangepast aan de behoeften en eventuele beperkingen die een oudere ervaart bij het stijgen der jaren. Meubilair en andere voorzieningen zijn aangepast voor ouderen. De kamer is ingericht op ouderen die beperkter bewegen. Ouderen die moeite hebben zich te oriënteren wanneer ze ’s nachts wakker worden. Die last hebben van de hardheid van het bed of juist een te zacht bed hebben, last hebben van slapeloosheid of risico lopen op vallen, en dergelijke.
U hoeft van dit alles nog geen last te hebben maar kunt u uw slaapkamer alvast inrichten voor de toekomst.

Hoe kan een senioren slaapkamer mij ondersteunen?

Langer zelfstandig thuis wonen betekent ook dat u langer uw eigen slaapkamer gebruikt. Deze moet daarom veilig zijn en de juiste voorzieningen hebben zodat u hier tot op hoge leeftijd prettig gebruik van kan maken. Ongemakken die u mogelijk ervaart, lost u op met de juiste voorzieningen en aangepast meubilair.

Welke verschillende aanpassingen zijn er voor een senioren slaapkamer?

De belangrijkste kenmerken van een senioren slaapkamer zijn een aangepast seniorenbed, mogelijk in hoogte verstelbaar. In geval van een tweepersoonsbed kan de ene partner andere eisen hebben dan de ander. Hier zijn mogelijkheden voor.
Verder kan gedacht worden aan zaken als automatische verlichting bij opstaan, een aangepaste, goed leesbare en hoorbare wekker, valbeveiliging, het voorkomen van valgevaar in uw slaapkamer veroorzaakt door matjes, snoeren, krappe hoeken, en dergelijke. Als onderdeel van domotica in uw huis is het prettig uw huis, zelfs vanuit uw bed ‘in de slaapstand’  te zetten: verwarming omhoog of naar beneden, inbraakalarm aan, deur op het nachtslot. Met een druk op de knop

Waar moet ik op letten als ik aanpassingen voor een senioren slaapkamer koop?

Het is goed om vooruit te denken: hoe gaat u de slaapkamer gebruiken over 5, 10 of 15 jaar? Wat kunt u dan mogelijk wel en wat niet. Vaak is het goed om nu al aanpassingen te kopen die u nog minstens 15 jaar kunt gebruiken. Heeft u er dan nu al plezier van!

Met vooruit denken en een goede voorbereiding voorkomt u mogelijk ook dat u acuut een oplossing moet vinden voor een ‘noodsituatie.’

Welke accessoires zijn er voor een senioren slaapkamer?

Behalve aanpassingen zijn er ook allerlei accessoires die u helpen bij bijvoorbeeld het aankleden (aankleedstok of steunkousen hulp), of het warm houden van het bed (kruik of elektrische deken).

Niet de informatie gevonden die u zoekt?

We denken graag met u mee, bel gerust voor overleg 020 774 04 13