Rugklachten

Welkom bij Senioren Society

Rugklachten

Heeft u vaak last van uw rug? Belemmert dit u met uw dagelijkse handelingen?

Bij Senioren Society vindt u oplossingen en hulpmiddelen die uw leven aangenamer maken. Wij helpen u om zelf de regie te houden. Senioren Society maakt u het leven gemakkelijker.

Wetenswaardigheden over rugklachten

Rugklachten ambassadeurs

Wij zoeken ‘ambassadeurs’. Een ambassadeur voor Senioren Society is iemand die anderen helpt met ervaringen over producten, die men zelf heeft aangeschaft of over (woning) aanpassingen. Heeft u bijvoorbeeld een grijpstok of een rugbrace en wilt u daarover uw ervaringen delen. Dat kan bij ons in onze rubriek ‘leden voor leden’. Er zijn wellicht anderen die ook grijpstok overwegen aan te schaffen. Zij kunnen profiteren van uw ervaringen. Ook zij kunnen zich melden. Wij brengen u dan met elkaar in contact.

Wilt u ook ambassadeur worden? Stuur een mail naar info@seniorensociety.nl en vermeld het product waar u anderen over wilt informeren. Ook zij die graag advies ontvangen, kunnen zich hier melden. Dan nemen wij contact met u op. U kunt natuurlijk ook altijd bellen: 020-7740413.

Informatie over rugklachten

Wat zijn rugklachten?

Rugklachten is eigenlijk een brede term voor het aangeven van pijn in uw rug. De pijn kan een korte tijd duren, of u kunt chronisch last van uw rug hebben. Rugpijn kan ontstaan door overbelasting of verkeerd bewegen wat weer komt van eenzijdige werkzaamheden, teveel stilzitten of een slechte houding. Tijdelijke rugklachten wordt lage rugpijn genoemd. Aanhoudende pijn in rug bij ouderen kan wijzen op artrose.

Zijn er hulpmiddelen of oplossingen tegen rugklachten?

U kunt veel oplossingen vinden tegen rugklachten. Zo verzachten bepaalde oefeningen uw pijn. Belangrijk is om vooral te blijven bewegen om zo de rug soepel te houden. Dit werkt vooral bij lage rugklachten. Daarnaast zijn ook diverse producten aan om de rugpijn wat te verlichten.

Welke verschillende producten kunnen uw pijn verlichten?

Een kersenpitkussen kan uw pijn verminderen. De warmte verlicht uw rugpijn en ontspant de spieren. Een heerlijk, warme kersenpittenzak kan dus zeker helpen! Daarnaast is er ook een rugkussen. Door de ondersteuning die dit kussen aan uw onderrug biedt, krijgt u een betere zithouding wat uw klachten weer moet verminderen. Hetzelfde geldt voor een rugbrace, deze bindt u om uw rug vast. De brace verbetert de doorbloeding en zorgt ervoor dat de spieren minder snel vermoeid raken.

Een Backjoy voor op de stoel kan uw zithouding verbeteren waardoor u minder pijn ervaart en ontspant.

De producten die hierboven genoemd zijn, helpen vaak bij tijdelijke rugklachten. Mocht uw pijn in de rug langer aanhouden of heel heftig zijn, dan is het raadzaam om uw huisarts of fysiotherapeut te bellen.

Niet de informatie gevonden die u zoekt?

We denken graag met u mee, bel gerust voor overleg 020 774 04 13