Reuma

Welkom bij Senioren Society

Reuma

Reuma en andere gewrichtsklachten kunnen u belemmeren in uw dagelijkse leven en handelingen.

Bij Senioren Society vindt u oplossingen en hulpmiddelen die uw leven aangenamer maken. Wij helpen u om zelf de regie te houden. Senioren Society maakt u het leven gemakkelijker.

Wetenswaardigheden over reuma

Bookseat

Bookseat Comfortabel en handsfree uw boek lezen waar en wanneer u maar wilt; de BookSeat maakt het mogelijk! De BookSeat is een uniek Australisch Fairtrade product, speciaal ontwikkeld om uw schouders, armen, polsen en nek te ontlasten. Licht van gewicht Aan de achterkant van de boekenpoef vindt u een handig opbergvakje voor bijvoorbeeld uw mobiele […]

elastische veters

Elastische veters

Gaat veters strikken u moeilijk af? Bij rug- of heupproblemen kan zoiets lastig zijn. Er zijn handige elastische veters die u één keer strikt en daarna nooit meer. Uw schoenen worden daarna feitelijk instappers. De veters rekken mee en u kunt zo in uw schoenen stappen. Afhankelijk van het aantal gaatjes in de schoenen heeft […]

Draaischijf

Als u op een draaischijf zit, kunt u zich gemakkelijk draaien. Uit of in de auto stappen bijvoorbeeld gaat daarmee veel gemakkelijker. Vaak hebben senioren daar moeite mee, mede door de beperkte ruimte. Een draaischijf is een ‘kussen’ dat bestaat uit twee schijven. Zodra u op het kussen bent gaan zitten, vergemakkelijken deze schijven het […]

Ambassadeurs

Wij zoeken ‘ambassadeurs’. Een ambassadeur voor Senioren Society is iemand die anderen helpt met ervaringen over producten, die men zelf heeft aangeschaft of over (woning) aanpassingen. Heeft u bijvoorbeeld een reumaschaar of aangepast bestek en wilt u daarover uw ervaringen delen. Dat kan bij ons in onze rubriek ‘leden voor leden’. Er zijn wellicht anderen die dit ook overwegen aan te schaffen. Zij kunnen profiteren van uw ervaringen. Ook zij kunnen zich melden. Wij brengen u dan met elkaar in contact.

Wilt u ook ambassadeur worden? Stuur een mail naar info@seniorensociety.nl en vermeld het product waar u anderen over wilt informeren. Ook zij die graag advies ontvangen, kunnen zich hier melden. Dan nemen wij contact met u op. U kunt natuurlijk ook altijd bellen: 020-7740413.

Informatie over reuma

Wat is reuma?

Reuma is een verzamelnaam. Onder deze naam vallen veel verschillende klachten, deze hebben allemaal te maken met uw bewegingsapparaat. Dat houdt in dat u last kunt hebben van stijfheid of pijn in uw gewrichten en spieren. De klachten zijn helaas vaak chronisch. Daarom kunt u het best gebruik maken van hulpmiddelen, zodat uw pijn en ongemak een stuk minder zal worden.

Misschien houdt u erg van tuinieren of koken, maar wordt u tegengehouden vanwege reuma in uw handen. Dat hoeft niet als u gebruik maakt van de verschillende hulpmiddelen die er zijn.

Er zijn een aantal middelen die de pijn verzachten, dat zijn de verschillende braces (steunen). Er bestaan braces voor uw:

Ook kunt u gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die u ondersteunen bij de dagelijkse activiteiten. U kunt bijvoorbeeld denken aan:

Niet de informatie gevonden die u zoekt?

We denken graag met u mee, bel gerust voor overleg 020 774 04 13