Persoonlijke verzorging

Persoonlijke verzorging

Welkom bij Senioren Society

Tips en ideeën over persoonlijke verzorging als u wat ouder wordt.

Lees interessante artikelen, meningen van collega-senioren, hulpmiddelen en oplossingen.

Wetenswaardigheden over persoonlijke verzorging

Lotion- en crème verdeler

Handige Lotion en crème verdeler

Genieten van een douche met deze handige Lotion- en crème verdeler? Als u een beperking heeft in bijvoorbeeld uw schoudergewricht dan is het wassen soms lastig. U kunt moeilijker bij uw benen, nek of rug. U gaat er misschien meer tegenop zien. Met deze lotion- en crème verdeler is het mogelijk om uzelf overal te […]

Veilige Badmat Stayput in Bad

Veilige Antislip Badmat StayPut

In de badkamer gebeuren de meeste val ongelukken met ouderen. Uitglijden is de meest voorkomende. Het in- of uitstappen uit een natte  douche of nat bad is heel verraderlijk. Wilt u deze risico’s minimaliseren of uitsluiten? Lees hier dan meer en maak het veilig in uw badkamer of in de douche. De Veilige Antislip Badmat StayPut […]

elastische veters

Elastische veters

Gaat veters strikken u moeilijk af? Bij rug- of heupproblemen kan zoiets lastig zijn. Er zijn handige elastische veters die u één keer strikt en daarna nooit meer. Uw schoenen worden daarna feitelijk instappers. De veters rekken mee en u kunt zo in uw schoenen stappen. Afhankelijk van het aantal gaatjes in de schoenen heeft […]

Persoonlijke verzorging forum

Dit forum bevat 1 onderwerp en 1 reactie, en is het laatst gewijzigd door  Senioren Society 2 jaren, 10 maanden geleden.

O jee. Hier zijn geen onderwerpen gevonden!

Je moet zijn ingelogd om nieuwe onderwerpen te maken.

Ambassadeurs

Bent u een ambassadeur die anderen helpt met uw eigen ervaring?
Senioren Society zoekt ambassadeurs voor producten. Gebruikt u bijvoorbeeld een activiteitenmeter, of een haarborstel met een lange steel en vindt u het leuk als u eens gebeld wordt door iemand die ook zo’n oplossing overweegt? Meldt u aan als ambassadeur.
Stuur een mail naar info@seniorensociety.nl en vermeldt het product waar u mensen mee wilt helpen. Dan nemen wij contact met u op. U kunt natuurlijk ook altijd bellen: 020-7740413.

Informatie over persoonlijke verzorging

Wat zijn hulpmiddelen bij persoonlijke verzorging en waarom zou ik deze hulpmiddelen nodig hebben?

Hulpmiddelen zijn een praktische ondersteuning bij handelingen voor de verzorging van de persoonlijke hygiëne. Ouderen ondervinden vaker moeite met het bijhouden van hun persoonlijke verzorging, veroorzaakt door verminderde spierkracht.

Hoe kunnen hulpmiddelen bij persoonlijke verzorging helpen bij mijn probleem?

Dagelijkse handelingen zoals bijvoorbeeld douchen en tandenpoetsen, kunnen pijn en ongemak opleveren. Vaak bent u als oudere nog goed in staat om zelfstandig voor uw persoonlijke hygiëne te zorgen. Wel kunt u daarbij ondersteuning gebruiken. Zoals een douchekruk waardoor u zittend kunnen douchen. Of een haarborstel of haarkam met een extra lange steel, voor als u uw armen en rug minder kunt buigen.

Welke verschillende hulpmiddelen bij persoonlijke verzorging zijn er?

  • Er is een uitgebreid pakket aan praktische hulpmiddelen voor de persoonlijke verzorging.
  • Voor in bad: badopstapje, badplank, badstoel met/zonder rug- armleuningen,beugels, badlift, antislip stickers;
  • Voor onder de douche: douchekruk, douchestoel met/zonder rug- en armleuning, beugels, douchezitje, antislipmat;
  • Was hulpmiddelen: (opblaasbare) haarwasbak, voet- en rugborstel met verlengde steel of antislip handgrepen, puimsteenvoetmatje, tubeknijpers om ook de laatste restjes tandpasta of medicijnzalf te benutten;
  • Overige hulpmiddelen: haarkam en –borstel met verlengde steel en verdikte handvatten, een lichte en toch stevige grijper om kledingstukken aan te bevestigen als hulp bij het aankleden.
    Veel hulpmiddelen zijn verkrijgbaar als op te vouwen en gemakkelijk mee te nemen-variant.

Waar moet ik op letten als ik hulpmiddelen bij persoonlijke verzorging koop?

Hulpmiddelen voor de persoonlijke hygiëne zijn goed schoon te maken. Om de veiligheid in een gladde omgeving te optimaliseren zijn antislipuitvoeringen aan te raden.

Welke accessoires zijn er voor hulpmiddelen bij persoonlijke verzorging?

Wanneer een hulpmiddel opvouwbaar is, kan een draagtas worden bijgeleverd.

Niet de informatie gevonden die u zoekt?

We denken graag met u mee, bel gerust voor overleg 020 774 04 13