Parkinson

Welkom bij Senioren Society

Ervaart u lichamelijke klachten? Bij Senioren Society vindt u oplossingen en hulpmiddelen die uw leven aangenamer maken. Wij helpen u om zelf de regie te houden. Senioren Society maakt u het leven gemakkelijker.

Wetenswaardigheden over Parkinson

Bookseat

Bookseat Comfortabel en handsfree uw boek lezen waar en wanneer u maar wilt; de BookSeat maakt het mogelijk! De BookSeat is een uniek Australisch Fairtrade product, speciaal ontwikkeld om uw schouders, armen, polsen en nek te ontlasten. Licht van gewicht Aan de achterkant van de boekenpoef vindt u een handig opbergvakje voor bijvoorbeeld uw mobiele […]

elastische veters

Elastische veters

Gaat veters strikken u moeilijk af? Bij rug- of heupproblemen kan zoiets lastig zijn. Er zijn handige elastische veters die u één keer strikt en daarna nooit meer. Uw schoenen worden daarna feitelijk instappers. De veters rekken mee en u kunt zo in uw schoenen stappen. Afhankelijk van het aantal gaatjes in de schoenen heeft […]

Lepel voor mensen met Parkinson

Liftware lepel Mensen met Parkinson of een vergelijkbare aandoening hebben vaak te maken met tremoren in hun arm – ongecontroleerde ritmische, trillende of schokkende bewegingen. Daardoor is het lastig om te eten van een lepel of vork. Door de onzekere bewegingen wordt er geregeld gemorst. Soms kan dit zelfs tot ondervoeding leiden. Ook is het […]

Ambassadeurs

Wij zoeken ‘ambassadeurs’. Een ambassadeur voor Senioren Society is iemand die anderen helpt met ervaringen over producten, die men zelf heeft aangeschaft of over (woning) aanpassingen. Heeft u bijvoorbeeld een apparaat gekocht om uw pantykousjes, sokken of steunkousen aan te trekken? Of heeft u ongemakken waarbij u hulpmiddelen gebruikt en wilt u daarover uw ervaringen delen. Dat kan bij ons in onze rubriek ‘leden voor leden’. U kunt anderen helpen en zij kunnen profiteren van uw ervaringen. Iedereen kan zich melden. Wij brengen u dan met elkaar in contact.

Wilt u ook ambassadeur worden? Stuur een mail naar info@seniorensociety.nl en vermeld het product waar u anderen over wilt informeren. Ook zij die graag advies ontvangen, kunnen zich hier melden. Dan nemen wij contact met u op. U kunt natuurlijk ook altijd bellen: 020-7740413.

Informatie over Parkinson

Wat is Parkinson?

De ziekte van Parkinson is een hersenziekte waarbij zenuwcellen langzaam afsterven. Men spreekt van parkinsonisme wanneer de verschijnselen van de ziekte wel aanwezig zijn, maar deze verschijnselen een andere oorzaak dan Parkinson hebben. Het is een progressieve ziekte, wat betekent dat de ziekte langzaam erger wordt. Dit betekent niet dat het bij iedereen even snel gaat. Het kan zijn dat de ziekte jarenlang stabiel blijft. Daarnaast verschillen de verschijnselen, symptomen en de groei van de ziekte per persoon. Ook is Parkinson een chronische ziekte. De diagnose wordt gedaan door een arts na een onderzoek.

Helaas zijn er nog geen middelen die deze chronische ziekte kunnen genezen, afremmen of stoppen. Wel zijn er medicijnen die de symptomen kunnen helpen verminderen. Deze Parkinson-medicatie kan echter heel belangrijk zijn voor de kwaliteit van het leven van de patiënt. Ook kan fysiotherapie helpen en zijn er hulpmiddelen die het leven met Parkinson gemakkelijker kunnen maken.

Er zijn diverse manieren waarop de ziekte van Parkinson zich kan uiten. Verschijnselen die veel voorkomen en opvallen zijn onder andere:
– Trillingen en bevingen van handen of andere ledematen in rust. (tremor)
– Stijfheid van de spieren. (rigiditeit)
– Gebogen houding en andere houdingsproblemen
– Uitdrukkingsloos gezicht
– Traagheid en problemen met bewegen (Akinese)

Naast de bovengenoemde symptomen kunnen een breed scala aan andere klachten optreden zoals trager denken, verminderde reuk, slaapstoornissen, obstipatie, stemmingsproblemen en verandering van seksuele behoeften.
De meeste mensen krijgen voor het eerst te maken met de de chronische ziekte tussen hun 50ste en 65ste levensjaar.

Er zijn veel hulpmiddelen die u kunnen ondersteunen. Onderstaand geven wij een aantal voorbeelden van hulpmiddelen die wij kunnen bieden.
– aankleedstok
– knopenhaak
– verlengde schoenlepel
– wandbeugels
– bedrandbeugel
– bord met verhoogde rand
– anti-slip mat
– toiletverhoger
– sta-op stoel

Niet de informatie gevonden die u zoekt?

We denken graag met u mee, bel gerust voor overleg 020 774 04 13