Ontspannen

Welkom bij Senioren Society

Op welke manier is ontspannen van belang als u ouder wordt?

Lees interessante artikelen, meningen van collega-senioren, hulpmiddelen en oplossingen.

Wetenswaardigheden over ontspanning

Fit to fly

Fit to Fly document. Het is weer vakantietijd. En als u een vliegreis gaat ondernemen, hebt u misschien een ‘fit to fly’ (FTF)-verklaring nodig. Dat kan zich voordoen als u zichtbaar een broze gezondheid heeft, of als men ziet dat u recent een ongeval heeft gehad. In dat geval kan men u weigeren. Zeker bij […]

Wandelapp

Wandelapps

Wandelapps De Nijmeegse vierdaagse is net achter de rug. Veel mensen hebben 30, 40 of 50 kilometer gelopen. Ook veel senioren hebben meegedaan. De oudste deelnemer was een 90-jarige man uit Heerenveen. Vindt u het ook leuk om te wandelen en wilt u wat anders dan het bekende rondje bij u in de buurt, dan […]

Last van een winterdip? Bewegen helpt!

Dit jaar hebben we geen strenge winter. Toch zou u weleens last kunnen hebben van een winterdip. Want ook nu is het buiten af en toe nog nat en guur en zijn de dagen kort. Voelt u zich hierdoor lusteloos, moe of somber? Dan zijn er zeker een aantal dingen die u kunt doen om […]

Ontspannen forum

Dit forum bevat 2 onderwerpen en 2 reactie, en is het laatst gewijzigd door  Senioren Society 1 jaar, 11 maanden geleden.

Onderwerp 1 aan het bekijken (van in totaal 1)
Onderwerp 1 aan het bekijken (van in totaal 1)

Je moet zijn ingelogd om nieuwe onderwerpen te maken.

Ambassadeurs

Bent u een ambassadeur die anderen helpt met uw eigen ervaring?
Senioren Society zoekt ambassadeurs voor producten. Heeft u bijvoorbeeld aangepast tuingereedschap of gebruikt u grotere speelkaarten en vindt u het leuk als u eens gebeld wordt door iemand die dit ook overweegt? Meldt u aan als ambassadeur.
Stuur een mail naar info@seniorensociety.nl en vermeldt het product waar u mensen mee wilt helpen. Dan nemen wij contact met u op. U kunt natuurlijk ook altijd bellen: 020-7740413.

Informatie over ontspannen

Wat kan ik doen in mijn vrije tijd?

Wanneer u ouder wordt en niet meer hoeft te werken, houdt u tijd over voor andere dingen. Zoekt u activiteiten voor deze extra vrije tijd? U bent niet de enige. In dit artikel worden verschillende activiteiten besproken die u kunt doen en producten die u hier bij kunnen helpen.
Er kan onderscheid worden gemaakt tussen twee soorten activiteiten. Binnen- en buitenactiviteiten. Denk bij binnenactiviteiten aan bezigheden als lezen, spelletjes spelen, schilderen, gymnastiek, ontspanningsoefeningen, enzovoort.
Wandelen, fietsen, tuinieren of dagjes weg zijn voorbeelden van buitenactiviteiten die u kunt doen in uw vrije tijd.

Welke producten kunnen helpen bij mijn vrijetijdsinvulling?

Bij de zojuist genoemde activiteiten kunt u gebruik maken van verschillende producten. Er zijn diverse leeslampen en –loepen voor als u slechte ogen heeft. Dit geldt ook voor spelletjes die u kan spelen, denk bijvoorbeeld aan speelkaarten. Kaarten zijn soms lastig te onderscheiden. Er zijn speciale speelkaarten voor mensen met slechte ogen. Deze zijn groter en gemakkelijk vast te houden. Als vasthouden lastig blijft, kunt u gebruik maken van een kaartenhouder.
Ook voor sport- en ontspanningsoefeningen zijn er veel producten. Denk aan speciale zachte matjes, yogaballen of gewichten. Wilt u aan uw uithoudingsvermogen werken? Ook hier zijn producten voor, zoals hometrainers of roeimachines.
Voor de buitenactiviteiten zijn er wandelschoenen en –sokken. Deze bieden voldoende ondersteuning tijdens lange tochten. Ook voor de fiets zijn er veel accessoires op de markt. Blijft u liever thuis om in de tuin te werken? Met het speciale verdikte tuingereedschap kunt u tuinieren, ook als u last heeft van uw handen en knieën.
Deze producten zijn slechts een klein percentage van de vele producten die er zijn. Neem eens een kijkje op onze site of scrol door het assortiment om kennis te maken met de rest van onze producten.

Niet de informatie gevonden die u zoekt?

We denken graag met u mee, bel gerust voor overleg 020 774 04 13