Mobiliteitshulpmiddelen

Mobiliteitshulpmiddelen

Welkom bij Senioren Society

Welke hulpmiddelen helpen mij bij het vergroten van mijn mobiliteit?

Lees interessante artikelen, meningen van collega-senioren, hulpmiddelen en oplossingen.

Wetenswaardigheden over mobiliteit

Mobiliteit forum

Dit forum bevat 2 onderwerpen en 2 reactie, en is het laatst gewijzigd door  Senioren Society 10 maanden, 1 week geleden.

Onderwerp 1 aan het bekijken (van in totaal 1)
Onderwerp 1 aan het bekijken (van in totaal 1)

Je moet zijn ingelogd om nieuwe onderwerpen te maken.

Ambassadeurs

Bent u een ambassadeur die anderen helpt met uw eigen ervaring?
Senioren Society zoekt ambassadeurs voor producten. Gebruikt u bijvoorbeeld een opvouwbare wandelstok of een speciale rollator en vindt u het leuk als u eens gebeld wordt door iemand die dat ook overweegt? Meldt u aan als ambassadeur.
Stuur een mail naar info@seniorensociety.nl en vermeldt het product waar u mensen mee wilt helpen. Dan nemen wij contact met u op. U kunt natuurlijk ook altijd bellen: 020-7740413.

Informatie over mobiliteit

Waarom is mobiliteit belangrijk?

Van de 65 plussers heeft 26% problemen met zijn mobiliteit. Onder mobiliteit verstaan we alle vormen van bewegen: lopen, het dragen van een tas, bukken of opstaan en bijvoorbeeld traplopen. Ook wordt onder mobiliteit zaken verstaan als: reizen per auto, fiets, taxi of openbaar vervoer.
Om uw mobiliteit te verbeteren zijn er allerlei hulpmiddelen voor ouderen.

Hoe kunnen oplossingen voor mobiliteit mij helpen?

Betere mobiliteit helpt u met het onderhouden van sociale contacten. Dit is vooral van belang, als u bijvoorbeeld niet meer met de auto kunt rijden. Ook kunt u met hulpmiddelen bijvoorbeeld gewoon zelfstandig uw boodschappen bijven doen.

Welke verschillende hulpmiddelen voor mobiliteit zijn er?

Er zijn een scala van mogelijkheden, afhankelijk van waar u beperkingen ervaart. Voorbeelden van hulpmiddelen bij mobiliteit zijn: rollators, trapliften, brommobielen, aangepaste fietsen, sta-op-stoelen, en dergelijken. Afhankelijk van uw vraag zijn er oplossingen mogelijk.

Niet de informatie gevonden die u zoekt?

We denken graag met u mee, bel gerust voor overleg 020 774 04 13