Mobiliteitshulpmiddelen

Mobiliteitshulpmiddelen

Welkom bij Senioren Society

Welke hulpmiddelen helpen mij bij het vergroten van mijn mobiliteit?

Lees interessante artikelen, meningen van collega-senioren, hulpmiddelen en oplossingen.

Wetenswaardigheden over mobiliteit

Moving Life ATTO Scootmobiel huren

Scootmobiel huren

Een scootmobiel huren bij tijdelijke ziekte of vakantie. Bij Seniorensociety.nl kunt u heel eenvoudig een scootmobiel huren voor een korte periode. Wij hebben connectie met een expert in het verhuren van scootmobielen in heel Nederland maar ook daarbuiten. Uw gehuurde scootmobiel kan ook naar een van te voren opgegeven vakantieadres of hotel worden gebracht. De […]

Huisliften_Thyssen_Krupp

Nieuwe Huislift

Er zijn in Nederland diverse aanbieders voor het plaatsen van een nieuwe huislift. Een grote aanbieder van huisliften is Thyssenkrupp. En een nieuwe huislift maakt het voor iedereen mogelijk om zelfstandig te blijven wonen. Soms lukt het niet meer om makkelijk op de bovenverdieping te komen en heeft men hulp nodig. Een huislift laten plaatsen […]

Easysteppers

Easysteppers

Als trappen lopen een probleem wordt, gaat men vaak denken aan een traplift of verhuizen naar een appartement. Maar er zijn nog andere mogelijkheden. Minder bekende hulpmiddelen waarmee u toch zelfstandig en zonder te grote inspanning boven kunt komen. Een daarvan is de Easystepper. Dit zijn houten tussentreden. Op iedere traptree wordt een blok van […]

Mobiliteit forum

Dit forum bevat 2 onderwerpen en 2 reactie, en is het laatst gewijzigd door  Senioren Society 1 jaar, 11 maanden geleden.

Onderwerp 1 aan het bekijken (van in totaal 1)
Onderwerp 1 aan het bekijken (van in totaal 1)

Je moet zijn ingelogd om nieuwe onderwerpen te maken.

Ambassadeurs

Bent u een ambassadeur die anderen helpt met uw eigen ervaring?
Senioren Society zoekt ambassadeurs voor producten. Gebruikt u bijvoorbeeld een opvouwbare wandelstok of een speciale rollator en vindt u het leuk als u eens gebeld wordt door iemand die dat ook overweegt? Meldt u aan als ambassadeur.
Stuur een mail naar info@seniorensociety.nl en vermeldt het product waar u mensen mee wilt helpen. Dan nemen wij contact met u op. U kunt natuurlijk ook altijd bellen: 020-7740413.

Informatie over mobiliteit

Waarom is mobiliteit belangrijk?

Van de 65 plussers heeft 26% problemen met zijn mobiliteit. Onder mobiliteit verstaan we alle vormen van bewegen: lopen, het dragen van een tas, bukken of opstaan en bijvoorbeeld traplopen. Ook wordt onder mobiliteit zaken verstaan als: reizen per auto, fiets, taxi of openbaar vervoer.
Om uw mobiliteit te verbeteren zijn er allerlei hulpmiddelen voor ouderen.

Hoe kunnen oplossingen voor mobiliteit mij helpen?

Betere mobiliteit helpt u met het onderhouden van sociale contacten. Dit is vooral van belang, als u bijvoorbeeld niet meer met de auto kunt rijden. Ook kunt u met hulpmiddelen bijvoorbeeld gewoon zelfstandig uw boodschappen bijven doen.

Welke verschillende hulpmiddelen voor mobiliteit zijn er?

Er zijn een scala van mogelijkheden, afhankelijk van waar u beperkingen ervaart. Voorbeelden van hulpmiddelen bij mobiliteit zijn: rollators, trapliften, brommobielen, aangepaste fietsen, sta-op-stoelen, en dergelijken. Afhankelijk van uw vraag zijn er oplossingen mogelijk.

Niet de informatie gevonden die u zoekt?

We denken graag met u mee, bel gerust voor overleg 020 774 04 13