Medicijngebruik

Medicijngebruik

Welkom bij Senioren Society

Medicijngebruik

Tips en ideeën over het gebruik van medicijnen.

Interessante artikelen, meningen van collega-senioren, hulpmiddelen en oplossingen.

Wetenswaardigheden over medicijngebruik

Medimax medicijndoos

Naarmate we ouder worden gaan we vaak ook meer pillen slikken. Of het nu voor lichamelijke klachten is of vitamine pillen. Het kunnen er soms veel zijn. Om hierover overzicht te houden zijn medicijndoosjes handig. De Medimax medicijndoos is een handige medicijndoos van extra groot formaat. U kunt medicijnen kwijt voor zeven dagen. Per dag […]

Jaarlijkse medicijncheck ouderen

Een jaarlijkse medicijncheck is voor ouderen vaak geen overbodige luxe. Per dag belanden er veertien ouderen in het ziekenhuis door medicijnvergiftiging. Ook valpartijen en auto-ongelukken kunnen het gevolg zijn van verkeerd medicijn gebruik. Het zijn niet alleen de door de arts voorgeschreven medicijnen, maar 10% van het medicijngebruik heeft men zelf bij de drogist gekocht. Zelfs een gewone […]

Nieuwe slimme implantaten voor uw gezondheid

De techniek is steeds in ontwikkeling. Ook met betrekking tot onze gezondheid. Chips die van alles kunnen signaleren en doorgeven aan bijv. de arts kan van toegevoegde waarde zijn. Meestal denken we bij implantaten gelijk aan onze mond. Maar implantaten kunnen ook geplaatst worden in onze botten, op onze huid en zelfs in de ogen. […]

Ambassadeurs

Bent u een ambassadeur die anderen helpt met uw eigen ervaring?
Senioren Society zoekt ambassadeurs voor producten. Heeft u bijvoorbeeld een pillendoos met alarm en vind u het leuk als u eens gebeld wordt door iemand die ook zo’n pillendoos overweegt? Meldt u aan als ambassadeur.
Stuur een mail naar info@seniorensociety.nl en vermeldt het product waar u mensen mee wilt helpen. Dan nemen wij contact met u op. U kunt natuurlijk ook altijd bellen: 020-7740413.

Informatie over medicijngebruik

Het gebruik van medicijnen is doorgaans bedoeld om genezing te bevorderen. Vaak worden ze door een arts voorgeschreven om kwalen te genezen of te voorkomen. Er zijn ook medicijnen die dienen om een diagnose te stellen of lichamelijke functies te herstellen, verbeteren of wijzigen. Als u medicijnen zijn voorgeschreven wordt dit medicatie genoemd.
Er zijn ook geneesmiddelen die u vrij kunt krijgen bij de apotheek of drogist.

Medicijnen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen waaronder:
– pillen
– tabletten
– capsules
– poeders
– drankjes
– zalfjes, crèmes en lotions

Om het medicijngebruik te vergemakkelijken bestaan er hulpmiddelen. Deze zijn vooral nuttig als u problemen ervaart bij het medicijngebruik.

De dagelijkse medicatie kan al ingewikkeld zijn. Dit kan makkelijker gaan door het gebruik van speciale hulpmiddelen. Deze hulpmiddelen kunnen u bijvoorbeeld herinneren uw medicijnen op tijd in te nemen. Of zorgen dat u uw medicatie altijd makkelijk en snel binnen handbereik is. Zo raakt u uw medicijnen niet meer kwijt.
Verder zijn er hulpmiddelen die u kunnen helpen bij het innemen van uw geneesmiddelen.

Er zijn talloze middelen die u kunnen helpen bij het medicijngebruik. Hieronder ziet u enkele voorbeelden.
– Baxterrol
– Pillendoosje
– Medicijnwekker
– Medicijnbakje
– Pillensplijter
– Pillenvergruizer
– Pillendoos met alarm
– Pillensnijder
– Pillendoos week
– Pilpen
– Sorteerdoos
– Zetpilinbrenger
– Naaldverwijderaar
– Tabletdoordrukker

Er is meer mogelijk dan u denkt. Op onze site ziet u verschillende producten die u kunnen helpen. Denk na over de dingen waar u problemen mee ervaart bij het nemen van geneesmiddelen en wat hierbij zou kunnen helpen. Wellicht hebben wij de oplossing voor u.

 

Niet de informatie gevonden die u zoekt?

We denken graag met u mee, bel gerust voor overleg 020 774 04 13