Mantelzorgwoning

Mantelzorgwoning

Welkom bij Senioren Society

Een mantelzorgwoning is ideaal als u uw naasten vlakbij wilt hebben en zo de zorg kunt bieden die nodig is.

Bij Senioren Society vindt u oplossingen en hulpmiddelen die uw leven aangenamer maken. Wij helpen u om zelf de regie te houden. Senioren Society maakt u het leven gemakkelijker.

Wetenswaardigheden over mantelzorgwoningen

SOS Talisman RVS Armband kopen

SOS Talisman Armband

U loopt op straat en wordt plotseling onwel. Een situatie waar u niet aan moet denken, maar die zich wel voor kan doen. Er is gelukkig de SOS Talisman armband smal RVS dames. Dit is een medaillion met alarmpas waar alle gegevens in staan in maar liefst zes talen. De SOS Talisman armband kan van […]

Lotion- en crème verdeler

Handige Lotion en crème verdeler

Genieten van een douche met deze handige Lotion- en crème verdeler? Als u een beperking heeft in bijvoorbeeld uw schoudergewricht dan is het wassen soms lastig. U kunt moeilijker bij uw benen, nek of rug. U gaat er misschien meer tegenop zien. Met deze lotion- en crème verdeler is het mogelijk om uzelf overal te […]

Veilige Badmat Stayput in Bad

Veilige Antislip Badmat StayPut

In de badkamer gebeuren de meeste val ongelukken met ouderen. Uitglijden is de meest voorkomende. Het in- of uitstappen uit een natte  douche of nat bad is heel verraderlijk. Wilt u deze risico’s minimaliseren of uitsluiten? Lees hier dan meer en maak het veilig in uw badkamer of in de douche. De Veilige Antislip Badmat StayPut […]

Mantelzorgwoning forum

Dit forum is leeg.

O jee. Hier zijn geen onderwerpen gevonden!

Je moet zijn ingelogd om nieuwe onderwerpen te maken.

Ambassadeurs

Wij zoeken ‘ambassadeurs’. Een ambassadeur voor Senioren Society is iemand die anderen helpt met ervaringen over producten, die men zelf heeft aangeschaft of over (woning) aanpassingen. Heeft u bijvoorbeeld ervaring met een mantelzorgwoning en wilt u daarover uw ervaringen delen. Dat kan bij ons in onze rubriek ‘leden voor leden’. Er zijn wellicht anderen die dit ook overwegen aan te schaffen. Zij kunnen profiteren van uw ervaringen. Ook zij kunnen zich melden. Wij brengen u dan met elkaar in contact.

Wilt u ook ambassadeur worden? Stuur een mail naar info@seniorensociety.nl en vermeld het product waar u anderen over wilt informeren. Ook zij die graag advies ontvangen, kunnen zich hier melden. Dan nemen wij contact met u op. U kunt natuurlijk ook altijd bellen: 020-7740413.

Informatie over mantelzorgwoningen

Mantelzorgwoning

Overweegt u om in een mantelzorgwoning (MZW) te gaan wonen, dan heeft u hier  een aantal uitgangspunten om rekening mee te houden.

Voldoen aan de wettelijke regels

De MZW moet voldoen aan de landelijke, wettelijke regels, niet alleen voor de kwaliteit van de bouw, maar ook voor de plaats waar hij komt te staan. Een vergunning van de gemeente is niet nodig zolang aan de landelijke regels wordt voldaan. Indien hier niet aan wordt voldaan heeft de gemeente het recht aanpassing of verwijdering te eisen. Er moet ook sprake zijn van een mantelzorg relatie tussen de bewoners van het hoofdhuis en de MZW. Dit hoeft geen familielid te zijn. De gemeente kan in geval van gerede twijfel hier wel een bewijs voor vragen.

Locatie van de MZW

De plaats in de tuin maakt de woning ook wel of niet levensloop bestendig. Als er een smal grindpad of treden naar de MZW lopen, zal dat met en rollator of rolstoel problemen geven.

Kwaliteit van de MZW

Kwaliteit van de woning wordt geborgd door het Bouwbesluit, waar de woning aan dient te voldoen. Denk ook aan het WoonKeur label. Let in het kader van duurzaamheid op de energieprestatienorm en het mogelijke hergebruik van de woning, Voor de zorgvraag is van belang dat de woning aanpasbaar is. Het geheel zorgt voor wooncomfort. Voor deze kwaliteit betaalt u een prijs, maar het vertaalt zich ook naar waardevastheid.

Persoonlijke wensen

De grootte van een MZW wordt bepaald door de benodigde binnenruimte, opbergruimte en ruimte in de tuin. Houd daarbij rekening dat uw behoefte voor spullen minder wordt al naar gelang u ouder wordt.

Ook is het mogelijk huurtoeslag aan te vragen voor woningen onder de liberalisatiegrens. U kunt dat doen via de belastingen. Zij kijken of u daarvoor in aanmerking komt.

Voor meer informatie, stel uw vraag via: info@seniorensociety.nl.

Niet de informatie gevonden die u zoekt?

We denken graag met u mee, bel gerust voor overleg 020 774 04 13