Mantelzorgwoning

Mantelzorgwoning

Welkom bij Senioren Society

Een mantelzorgwoning is ideaal als u uw naasten vlakbij wilt hebben en zo de zorg kunt bieden die nodig is.

Bij Senioren Society vindt u oplossingen en hulpmiddelen die uw leven aangenamer maken. Wij helpen u om zelf de regie te houden. Senioren Society maakt u het leven gemakkelijker.

Wetenswaardigheden over mantelzorgwoningen

Moving Life ATTO Scootmobiel huren

Scootmobiel huren

Een scootmobiel huren bij tijdelijke ziekte of vakantie. Bij Seniorensociety.nl kunt u heel eenvoudig een scootmobiel huren voor een korte periode. Wij hebben connectie met een expert in het verhuren van scootmobielen in heel Nederland maar ook daarbuiten. Uw gehuurde scootmobiel kan ook naar een van te voren opgegeven vakantieadres of hotel worden gebracht. De […]

BackJoy Posture Plus

Backjoy posture+ voor een goede zithouding. Heeft u wel eens last van (lage) rugklachten? Een goede houding is belangrijk, juist tijdens het zitten. We zitten nogal eens kromgebogen, onderuit gezakt of op een andere manier op een stoel. Als u merkt dat u last krijgt of last hebt van uw rug, gaat u wel even […]

Huisliften_Thyssen_Krupp

Nieuwe Huislift

Er zijn in Nederland diverse aanbieders voor het plaatsen van een nieuwe huislift. Een grote aanbieder van huisliften is Thyssenkrupp. En een nieuwe huislift maakt het voor iedereen mogelijk om zelfstandig te blijven wonen. Soms lukt het niet meer om makkelijk op de bovenverdieping te komen en heeft men hulp nodig. Een huislift laten plaatsen […]

Mantelzorgwoning forum

Dit forum is leeg.

O jee. Hier zijn geen onderwerpen gevonden!

Je moet zijn ingelogd om nieuwe onderwerpen te maken.

Ambassadeurs

Wij zoeken ‘ambassadeurs’. Een ambassadeur voor Senioren Society is iemand die anderen helpt met ervaringen over producten, die men zelf heeft aangeschaft of over (woning) aanpassingen. Heeft u bijvoorbeeld ervaring met een mantelzorgwoning en wilt u daarover uw ervaringen delen. Dat kan bij ons in onze rubriek ‘leden voor leden’. Er zijn wellicht anderen die dit ook overwegen aan te schaffen. Zij kunnen profiteren van uw ervaringen. Ook zij kunnen zich melden. Wij brengen u dan met elkaar in contact.

Wilt u ook ambassadeur worden? Stuur een mail naar info@seniorensociety.nl en vermeld het product waar u anderen over wilt informeren. Ook zij die graag advies ontvangen, kunnen zich hier melden. Dan nemen wij contact met u op. U kunt natuurlijk ook altijd bellen: 020-7740413.

Informatie over mantelzorgwoningen

Mantelzorgwoning

Overweegt u om in een mantelzorgwoning (MZW) te gaan wonen, dan heeft u hier  een aantal uitgangspunten om rekening mee te houden.

Voldoen aan de wettelijke regels

De MZW moet voldoen aan de landelijke, wettelijke regels, niet alleen voor de kwaliteit van de bouw, maar ook voor de plaats waar hij komt te staan. Een vergunning van de gemeente is niet nodig zolang aan de landelijke regels wordt voldaan. Indien hier niet aan wordt voldaan heeft de gemeente het recht aanpassing of verwijdering te eisen. Er moet ook sprake zijn van een mantelzorg relatie tussen de bewoners van het hoofdhuis en de MZW. Dit hoeft geen familielid te zijn. De gemeente kan in geval van gerede twijfel hier wel een bewijs voor vragen.

Locatie van de MZW

De plaats in de tuin maakt de woning ook wel of niet levensloop bestendig. Als er een smal grindpad of treden naar de MZW lopen, zal dat met en rollator of rolstoel problemen geven.

Kwaliteit van de MZW

Kwaliteit van de woning wordt geborgd door het Bouwbesluit, waar de woning aan dient te voldoen. Denk ook aan het WoonKeur label. Let in het kader van duurzaamheid op de energieprestatienorm en het mogelijke hergebruik van de woning, Voor de zorgvraag is van belang dat de woning aanpasbaar is. Het geheel zorgt voor wooncomfort. Voor deze kwaliteit betaalt u een prijs, maar het vertaalt zich ook naar waardevastheid.

Persoonlijke wensen

De grootte van een MZW wordt bepaald door de benodigde binnenruimte, opbergruimte en ruimte in de tuin. Houd daarbij rekening dat uw behoefte voor spullen minder wordt al naar gelang u ouder wordt.

Ook is het mogelijk huurtoeslag aan te vragen voor woningen onder de liberalisatiegrens. U kunt dat doen via de belastingen. Zij kijken of u daarvoor in aanmerking komt.

Voor meer informatie, stel uw vraag via: info@seniorensociety.nl.

Niet de informatie gevonden die u zoekt?

We denken graag met u mee, bel gerust voor overleg 020 774 04 13