Krachtverlies

Krachtverlies

Welkom bij Senioren Society

Krachtverlies

Ervaart u minder kracht in uw handen? Gaat een pot openen moeilijker?
Interessante artikelen, meningen van collega-senioren, hulpmiddelen en oplossingen.

Wetenswaardigheden over krachtverlies

Bookseat

Bookseat Comfortabel en handsfree uw boek lezen waar en wanneer u maar wilt; de BookSeat maakt het mogelijk! De BookSeat is een uniek Australisch Fairtrade product, speciaal ontwikkeld om uw schouders, armen, polsen en nek te ontlasten. Licht van gewicht Aan de achterkant van de boekenpoef vindt u een handig opbergvakje voor bijvoorbeeld uw mobiele […]

elastische veters

Elastische veters

Gaat veters strikken u moeilijk af? Bij rug- of heupproblemen kan zoiets lastig zijn. Er zijn handige elastische veters die u één keer strikt en daarna nooit meer. Uw schoenen worden daarna feitelijk instappers. De veters rekken mee en u kunt zo in uw schoenen stappen. Afhankelijk van het aantal gaatjes in de schoenen heeft […]

Draaischijf

Als u op een draaischijf zit, kunt u zich gemakkelijk draaien. Uit of in de auto stappen bijvoorbeeld gaat daarmee veel gemakkelijker. Vaak hebben senioren daar moeite mee, mede door de beperkte ruimte. Een draaischijf is een ‘kussen’ dat bestaat uit twee schijven. Zodra u op het kussen bent gaan zitten, vergemakkelijken deze schijven het […]

Ambassadeurs

Wij zoeken ‘ambassadeurs’. Een ambassadeur voor Senioren Society is iemand die anderen helpt met ervaringen over producten, die men zelf heeft aangeschaft of over (woning) aanpassingen. Heeft u bijvoorbeeld een automatische blikopener of een handige steunkousaantrekker en wilt u daarover uw ervaringen delen. Dat kan bij ons in onze rubriek ‘leden voor leden’. Er zijn wellicht anderen die dit ook overwegen aan te schaffen. Zij kunnen profiteren van uw ervaringen. Ook zij kunnen zich melden. Wij brengen u dan met elkaar in contact.

Wilt u ook ambassadeur worden? Stuur een mail naar info@seniorensociety.nl en vermeld het product waar u anderen over wilt informeren. Ook zij die graag advies ontvangen, kunnen zich hier melden. Dan nemen wij contact met u op. U kunt natuurlijk ook altijd bellen: 020-7740413.

Informatie over krachtverlies

Krachtverlies is een verslapping van de spieren wat kan voorkomen in het hele lichaam, armen en/of benen. Vaak merken we het als we ouder worden in onze handen. We kunnen een deksel moeilijker losdraaien of de dop niet meer van de fles krijgen.

Kunnen producten u ondersteunen bij krachtverlies?
Misschien heeft u het zelf al ervaren of kent u iemand die last heeft van krachtverlies in de handen. Er zijn veel hulpmiddelen die u kunnen ondersteunen. In de keuken door bijv.: een elektrische potopener of bij het aankleden een knopen/ritsenhaak.

Er zijn verschillende hulpmiddelen die u kunnen ondersteunen.

  • In de keuken: Potopener; flesopener; aangepast bestek zowel lichtgewicht als een stevige grip;
  • Bij het aankleden: Steve steunkousaantrekker; ritsenhaak, aankleedstok.
  • Overig: Bookseat; ringpen en andere schrijfhulpmiddelen

Er zijn diverse producten op de markt bij krachtverlies. Daarom is het verstandig om te kijken welk hulpmiddel u nodig heeft. Bijvoorbeeld voor het aantrekken van steunkousen zijn er andere hulpmiddelen, dan bij het aankleden, hiervoor gebruikt u de aankleedstok. Belangrijk is ook of u er mee overweg kunt. Misschien kunt u producten ergens uitproberen.

Niet de informatie gevonden die u zoekt?

We denken graag met u mee, bel gerust voor overleg 020 774 04 13