Geheugenverlies

Geheugenverlies

Welkom bij Senioren Society

Geheugenverlies

Iets vergeten is vaak vervelend voor uzelf en soms voor anderen.

Bij Senioren Society vindt u oplossingen en hulpmiddelen die uw leven aangenamer maken. Wij helpen u om zelf de regie te houden. Senioren Society maakt u het leven gemakkelijker.

Interessante artikelen, meningen van collega-senioren, hulpmiddelen en oplossingen.

Wetenswaardigheden over geheugenverlies

Zembro Armband persoonsalarmering

Een ongeluk schuilt in een klein hoekje. Als u ouder wordt is er niet altijd iemand in de buurt als dit gebeurt. Dit is zeker zo als u alleen en zelfstandig woont. Maar ook als u mantelzorger bent van iemand wiens geheugen achteruit gaat, weet u dat zaken weleens fout kunnen lopen. In zulke gevallen […]

Dementie en omgeving

Hoe gaat de omgeving om met mensen met dementie? Wat kan u doen en wat moet u juist niet doen? Er is al veel over geschreven. Ook door mensen met dementie. De goedbedoelde adviezen en reacties hebben soms onbedoeld een andere of averechts effect. Wij hebben voor u een aantal dingen op een rijtje gezet. […]

De geheugenklok helpt u herinneren

Voor mensen bij wie het tijdsbesef afneemt, is er een app beschikbaar die hen helpt om op de juiste tijden te doen wat moet gebeuren: de geheugenklok Clockaid. Afspraken, meldingen en/of activiteiten worden via het scherm ingevoerd door een ‘verzorger’, maar eventueel ook door henzelf en op het juiste moment onder de aandacht gebracht. Visueel […]

Geheugenverlies ambassadeurs

Wij zoeken ‘ambassadeurs’. Een ambassadeur voor Senioren Society is iemand die anderen helpt met ervaringen over producten, die men zelf heeft aangeschaft of over (woning) aanpassingen. Heeft u bijvoorbeeld een alarmhorloge of een speciale wekker met datum en dag aanduiding en wilt u daarover uw ervaringen delen. Dat kan bij ons in onze rubriek ‘leden voor leden’. Er zijn wellicht anderen die dit ook overwegen aan te schaffen. Zij kunnen profiteren van uw ervaringen. Ook zij kunnen zich melden. Wij brengen u dan met elkaar in contact.

Wilt u ook ambassadeur worden? Stuur een mail naar info@seniorensociety.nl en vermeld het product waar u anderen over wilt informeren. Ook zij die graag advies ontvangen, kunnen zich hier melden. Dan nemen wij contact met u op. U kunt natuurlijk ook altijd bellen: 020-7740413.

Informatie over geheugenverlies

Wat is geheugenverlies

Geheugenverlies is het onvermogen om zich iets te herinneren. Dit neemt vaak toe naarmate men ouder wordt. Iedereen vergeet dingen van tijd tot tijd. In het bijzonder zijn de dingen die we neigen te vergeten dingen die er voor ons niet toe doen. Gelukkig zijn er hulpmiddelen die u helpen te leven met een minder goed geheugen.

Geheugenverlies is er in verschillende gradaties. Van een slechte concentratie, vergeetachtigheid en moeite om nieuwe dingen te leren tot dementie en alzheimer. Het kan verschillende oorzaken hebben. Leeftijd, ziekte, depressie en andere factoren kunnen allemaal een rol spelen.

Wat kan mij helpen als ik last heb van geheugenverlies?

Er bestaan hulpmiddelen die het leven (met een partner) met geheugenverlies makkelijker maken. Geheugen oefeningen kunnen helpen, gezond eten en voldoende beweging is altijd belangrijk. Maar dit kan niet alle problemen oplossen. Daarom zijn er ook hulpmiddelen die u bij ons kunt kopen die helpen hierbij. Deze zijn vaak speciaal ontworpen voor senioren.

Welke producten zijn er die helpen bij geheugenverlies?

Heeft u moeite de datum te onthouden? Er zijn speciale klokken die zowel de datum, dag als tijd aangeven. Deze zijn goed zichtbaar en met duidelijke wijzers.

Vergeet u telefoonnummers, dan kunt u bijvoorbeeld een telefoon met afbeeldingen in plaats van nummers aanschaffen.

Wilt u beter herinneren wanneer u uw medicatie moet innemen, dan kan een medicijnalarm of medicijnmelder helpen. Het biedt zekerheid als u bang bent dat u uw medicijnen vergeet op tijd in te nemen.

Waar moet ik op letten bij geheugenverlies?

Zijn de symptomen ernstig, dan kan een bezoek aan uw huisarts of een medisch specialist wellicht verstandig zijn. Bij minder ernstige problemen kan een kleine verandering of een simpel hulpmiddel vaak al uitkomst bieden.

Niet de informatie gevonden die u zoekt?

We denken graag met u mee, bel gerust voor overleg 020 774 04 13