Doorliggen

Welkom bij Senioren Society

Doorliggen

Lang in bed of stoel moeten liggen/zitten kan ongemakken geven.

Bij Senioren Society vindt u oplossingen en hulpmiddelen die uw leven aangenamer maken. Wij helpen u om zelf de regie te houden. Senioren Society maakt u het leven gemakkelijker.

Wetenswaardigheden over doorliggen

Ambassadeurs

Wij zoeken ‘ambassadeurs’. Een ambassadeur voor Senioren Society is iemand die anderen helpt met ervaringen over producten, die men zelf heeft aangeschaft of over (woning) aanpassingen. Heeft u bijvoorbeeld hulpmiddelen bij doorliggen aangeschaft en wilt u daarover uw ervaringen delen. Dat kan bij ons in onze rubriek ‘leden voor leden’. Er zijn wellicht anderen die dit ook overwegen. Zij kunnen profiteren van uw ervaringen. Ook zij kunnen zich melden. Wij brengen u dan met elkaar in contact.

Wilt u ook ambassadeur worden? Stuur een mail naar info@seniorensociety.nl en vermeld het product waar u anderen over wilt informeren. Ook zij die graag advies ontvangen, kunnen zich hier melden. Dan nemen wij contact met u op. U kunt natuurlijk ook altijd bellen: 020-7740413.

Informatie over doorliggen

Wat is doorliggen?

Doorliggen, ook wel decubitus genoemd, is een huidaandoening. Als er te veel druk op een bepaalde plek wordt uitgeoefend door bijv. lang in bed moeten blijven liggen dan gaat de huid irriteren. Deze irritatie verschilt van jeuk tot pijnlijke wonden.

Deze doorligwonden kunnen worden voorkomen met speciale anti-decubitus kussens en matrassen. Het speciale materiaal van deze producten zorgt voor een gelijke verdeling en afwisseling van de druk op de huid, zodat verdere verwondingen worden tegengehouden. Bij beginnende decubitus kan lanettezalf en/of zinkzalf ook voor verlichting zorgen. Regelmatig van zit- of lighouding veranderen stimuleert de doorbloeding van de huid en vermindert de kans op decubitus.

 

Er zijn verschillende soorten kussens en matrassen van speciale materialen. Er zijn koudschuim matrasen, traagschuim matrassen, gelkussen en matrassen van speciale vezels. Ook kussens van deze materialen zijn er in overvloed te vinden.

 

De namen van traag- en koudschuim lijken misschien veel op elkaar, maar deze materialen functioneren heel verschillend. Matrassen van koudschuim zijn veel harder en geven meer tegendruk. Traagschuim daarentegen vormt zich vele malen sneller naar uw lichaamsvorm dan koudschuim.

Niet de informatie gevonden die u zoekt?

We denken graag met u mee, bel gerust voor overleg 020 774 04 13