Winkelmand

Advies? WhatsApp of bel: 085-8770099

Openingstijden: Ma t/m vr 08:30 – 21:00 & zaterdag 09:00 – 17:00 uur

Gratis verzending vanaf € 75,-

Contact met de kinderen, juist nu extra belangrijk

Fysiek contact met je dierbaren is nu minder mogelijk vanwege het coronavirus. Een makkelijke tablet voor ouderen kan een oplossing zijn om contact te houden. Zeker als je moeite hebt met computers en smartphones. Maar je wilt wel een foto of filmpje sturen of ontvangen, of beeldbellen met je kind of kleinkind. Er zijn tablets en smartphones waarbij zulke acties eenvoudiger zijn. Deze apparaten hebben vaak ook een functie waardoor mantelzorgers en familieleden makkelijk kunnen meekijken.

Voor wie is de tablet voor ouderen vooral geschikt?

Voor mensen die niet zo makkelijk met een computer kunnen omgaan, zoals sommige ouderen en mensen met een beperking.

Hoe werkt de tablet voor ouderen?

Er zijn verschillende types eenvoudig te bedienden tablets en computers. Voorbeelden van tablets zijn de Memory Lane, SeniorenTAB, Compaan, SimTab en KOMP. Je kan met zo’n tablet foto’s ontvangen en sturen, bellen met beeld met je familie vaak ook een spelletje spelen. De tablets kunnen op afstand bediend worden door je familie of vrienden. Dit gebeurt via een app of een veilige online portaal, waarmee zij vaak ook de mantelzorg onderling kunnen organiseren. Maar elke type tablet heeft weer extra functionaliteiten. Kijk welke het beste bij je eigen wensen aansluit.

Met de SeniorenTAB regel je bijvoorbeeld ook bankzaken en kun je naast foto’s video’s maken. Op de Memory Lane staan video’s met oefeningen om fit te blijven. En met de bijbehorende app kun je om hulp vragen aan een zorgprofessional of mantelzorger. Op de tablet van Compaan kun je ook het nieuws volgen. De KOMP heeft een beeldscherm en slechts één knop: dat is de volumeregelaar en de aan-/uitschakelaar. Als iemand een videogesprek met je wil, dan hoor je een beltoon en zie je een foto van degene die jou wil bellen. Er is ook eenvoudige tv van Femly als alternatief voor de KOMP, met soortgelijke functies.

Makkelijke smartphone

Zowel de SeniorenMOB als SimPhone zijn makkelijk bestuurbare mobiele telefoons met grote knoppen. Hiermee kun je foto’s en video’s maken, berichten sturen en het nieuws volgen.

Toch liever een laptop of computer?

De PC Basic heeft alle functies zoals u dat ven een gewone computer gewend bent. U kunt bijvoorbeeld via de computer contact onderhouden met vrienden en familie, brieven of verhalen schrijven of een digitaal fotoboek maken.

Met de PC Basic kunt u ook veilig uw bankzaken regelen via de computer, wat in deze tijd met sluitende bankfilialen en het afschaffen van gratis afschriften steeds noodzakelijker wordt.

Meer informatie: www.pcbasic.eu

(616 woorden)

Geef een antwoord
Easy 30 days returns

30 days money back guarantee

International Warranty

Offered in the country of usage

100% Secure Checkout

PayPal / MasterCard / Visa