Overleggen?

Bel 020 774 04 13
Chat

Mantelzorgwoning

Deze producten in de categorie Mantelzorgwoning hebben wij voor u geselecteerd:

Welkom! U zoekt producten rondom Mantelzorgwoning?

Wij helpen u graag. Senioren Society is specialist in langer zelfstandig thuis wonen. Komt u er niet uit of heeft u vragen? Bel ons gerust voor overleg.

Hierboven vindt u producten. Hieronder staat meer informatie over Mantelzorgwoning. Rechts staan categorieën voor verdere verfijning.

Mantelzorgwoning informatie

Mantelzorgwoning

Wat is een mantelzorgwoning? Waarvoor heb ik het nodig?

Een mantelzorgwoning (ook wel kangoeroewoning genoemd) is een complete woning die u in uw tuin plaatst. Soms staat deze los in de tuin en soms is hij ook verbonden met het huis.
Met een mantelzorgwoning kunt u langer zelfstandig blijven wonen in een vertrouwde omgeving. Mantelzorg is makkelijker omdat de ouders naast hun kind wonen. Toch behoudt u uw privacy doordat u in een aparte woning blijft wonen. U en uw familie hebben meer gemoedsrust omdat u elkaar altijd snel kunt bereiken.

Een dergelijke woning wordt op maat gemaakt en is van alle gemakken voorzien. Het bevat een woon- en slaapkamer, keuken en badkamer. De woning is rolstoelvriendelijk en gelijkvloers. U kunt het aanpassen naar eigen wensen.

Hoe kan een mantelzorgwoning bijdragen aan uw behoefte?

Zorgt u voor uw moeder, vader, vriend of ander familielid als mantelzorger, maar wordt de afstand u teveel? Met een mantelzorgwoning woont u naast elkaar en wordt de mantelzorg een stuk makkelijker.

Als de mantelzorg lastig wordt door de afstand maar uw ouders niet in een verpleeg- of verzorgingstehuis wilt plaatsen dan is een mantelzorgwoning wellicht een oplossing. Uw ouders kunnen in een vertrouwde omgeving wonen en hun zelfstandigheid behouden terwijl u uw ouders snel kunt bereiken wanneer nodig.

Een dergelijke woning biedt bovendien gezelligheid. De kinderen of kleinkinderen kunnen iedere dag bij opa of oma op bezoek. Dit is leuk voor uw kinderen én uw ouders.

Welke verschillende soorten mantelzorgwoningen zijn er?

Er zijn diverse mogelijkheden waarop u uw de zorgwoning kunt vormgeven. U kunt kiezen om een stuk aan uw huis te bouwen. Het huis van uw ouders is direct verbonden met uw eigen huis.
Heeft u een garage? U kunt overwegen om deze om te bouwen naar een mantelzorgwoning.

Er bestaan ook kant-en-klare mantelzorgwoningen die u zo in de achtertuin plaatst. Deze zijn snel opgezet en ook snel weer af te breken.

Voorts kunt u ook intrekken in uw ouderlijk huis en vervolgens daar een dergelijke woning te plaatsen.

Waar moet ik op letten als ik een mantelzorgwoning koop?

Als u een kleine zorgwoning bouwt heeft u geen vergunning meer nodig. Er is echter nog wel een zorgindicatie aanwezig nodig. Voor een groter gebouw is soms wel een vergunning nodig. Informeer hierover bij uw het bouwloket van uw gemeente.

Gaat u bij uw naaste inwonen in een huurwoning? Zorg dan dat u geregistreerd wordt als medehuurder. Soms kunt u een vergoeding krijgen omdat de zorg voor uw naaste verandert. Ook kunt u te maken krijgen met een verandering in bijvoorbeeld uw of uw ouders’ uitkering. Informeer goed welke veranderingen dit met u en/of uw ouders mee brengt.
Wanneer u dichter bij elkaar gaat wonen, kan dat ook voor andere veranderingen zorgen.
Doordat u dichterbij gaat wonen zal de kans groot zijn dat u ook meer zorg gaat leveren. Voorkom dat dit een te zware belasting voor u wordt en overweeg om ook anderen in te schakelen bij de zorg.
Houd ook rekening met mogelijke veranderingen in de sociale contacten.

Welke extra faciliteiten zijn er voor een mantelzorgwoning?

U kunt uw zorgwoning aanpassen naar eigen wensen. Er zijn veel voorzieningen die kunnen worden aangebracht. Denk bijvoorbeeld aan:

– extra brede deuren
– verhoogd of verlaagd aanrecht
– verhoogde toiletten
– een traplift
– camera’s en bewegingsensoren
– domotica
– nachtverlichting
Er is een onuitputtelijke hoeveelheid mogelijkheden! Kortom, u kunt de mantelzorgwoning volledig aanpassen en inrichten naar uw eigen wensen en behoefte.

Wat zijn de voordelen om een mantelzorgwoning bij Senioren Society te kopen?

Senioren Society heeft voor u gekeken welke leveranciers gespecialiseerd zijn in ouderen. Vaak heeft Senioren Society een afspraak gemaakt met een leverancier welke u voordeel oplevert. Dit voordeel kan bestaan uit een korting op de aanschafprijs of bijvoorbeeld extra service.

Niet gevonden wat u zoekt?

We denken graag met u mee, bel gerust voor overleg 020 774 04 13
Chat