Mantelzorg

Deze producten in de categorie Mantelzorg hebben wij voor u geselecteerd:

Welkom! U zoekt producten rondom Mantelzorg?

Wij helpen u graag. Senioren Society is specialist in langer zelfstandig thuis wonen. Komt u er niet uit of heeft u vragen? Bel ons gerust voor overleg.

Hierboven vindt u producten. Hieronder staat meer informatie over Mantelzorg. Rechts staan categorieën voor verdere verfijning.

Mantelzorg informatie

Mantelzorg

Wat is een mantelzorger? Waarvoor heb ik een mantelzorg nodig?

Mantelzorg is een onbetaalde en vaak landurige zorg voor een zieke naaste, bijvoorbeeld een vriend of familielid. De zorg vloeit hierbij voort uit de persoonlijke band. Dit kan zowel verzorging als hulp bij dagelijkse activiteiten zijn.

Hoe kan mantelzorg hulpbehoevende senioren helpen?

Heeft u moeite om voor uzelf te zorgen? Dan kan mantelzorgondersteuning helpen. Mantelzorg verlicht uw problemen en de hulp komt uit persoonlijke en vertrouwde hoek. De hulp kan ook door een huisgenoot worden gedaan, maar het betreft altijd zorg die verder gaat dan wat er gebruikelijk van elkaar verwacht kan worden. Door deze hulp kan de hulpbehoevende thuis blijven wonen en blijven deelnemen aan de samenleving.

Welke verschillende vormen van mantelzorg zijn er?

De intensiteit van de zorg kan verschillen. Het kan gaan om 24-uurs zorg of lichte zorg van een paar uur per dag of week. Vaak is er sprake van langdurige verzorging, maar het kan ook noodzakelijke hulp bij noodzakelijke dagelijke activiteiten zijn.

Waar moet ik op letten als ik een mantelzorg bied?

Belangrijk is dat u zich fysiek, mentaal en emotioneel niet overbelast. Fysieke overbelasting kunt u tegengaan door handige hulpmiddelen aan te schaffen. Mentale en emotionele overbelasting voorkomt u door af en toe afstand te nemen en tijd te nemen voor uzelf. Vervangende zorg heet in dit geval respijtzorg. Een vrijwilliger of beroepskracht neemt dan de zorg over.

Het kan moeilijk zijn om mantelzorg en werk te combineren. Probeer hier daarom goede afspraken voor te maken met uw werkgever. Het is belangrijk om hier een goede balans in te vinden. Gelukkig zijn er verlofregelingen waar u gebruik van kunt maken zoals zorgverlof. Dit is sinds 2015 uitgebreid zodat u nu ook zorgverlof kunt opnemen voor anderen dan uw partner of kind.

Welke hulpmiddelen en mogelijkheden zijn er voor een mantelzorger?

Er zijn diverse hulpmiddelen voor de zorg. Denk bijvoorbeeld aan hoog-laag bedden, ondersteken, traplift, of beugels voor in toilet en douche. Deze hulpmiddelen kunnen zowel voor u als voor degene die u verzorgt een goede oplossing zijn. Heeft u hulpmiddelen of aanpassingen nodig, bespreek is dan met een huisarts, behandelend specialist of de wijkverpleegkundige. Het verschilt per geval wat vergoed wordt en waar u het aan moet vragen.

Een ander hulpmiddel is de mantelzorgwoning. Hierbij woont de persoon die u verzorgt in een eigen woning naast uw woning. Er zijn ook organisaties die u kunnen helpen of adviseren over mantelzorg.

Wat zijn de voordelen om uw hulpmiddelen bij Senioren Society te kopen?

Senioren Society heeft voor u gekeken welke leveranciers gespecialiseerd zijn in ouderen. Vaak heeft Senioren Society een afspraak gemaakt met een leverancier welke u voordeel oplevert. Dit voordeel kan bestaan uit een korting op de aanschafprijs of bijvoorbeeld extra service.