Baden & Douchen

Deze producten in de categorie Baden & Douchen hebben wij voor u geselecteerd:

Welkom! U zoekt producten rondom Baden & Douchen?

Wij helpen u graag. Senioren Society is specialist in langer zelfstandig thuis wonen. Komt u er niet uit of heeft u vragen? Bel ons gerust voor overleg.

Hierboven vindt u producten. Hieronder staat meer informatie over Baden & Douchen. Rechts staan categorieën voor verdere verfijning.

Baden & Douchen informatie

Baden & Douchen

Hoe kan ik baden & douchen in mijn badkamer,  ingericht als seniorenbadkamer?

Baden & douchen in een seniorenbadkamer. Met kleine aanpassingen in uw badkamer of met speciale accessoires is uw badkamer beter toegerust op ouder worden. Kijk eens naar bijzondere accessoires die u kunnen helpen met bijvoorbeeld uzelf wassen; ook als u wat minder mobiel bent. Bijvoorbeeld een ‘teenwasser‘.

Als u ouder wilt worden in huidige huis is het niet onverstandig uw badkamer helemaal aan te passen tot een echte seniorenbadkamer. De belangrijkste aanpassingen kunnen zijn:  een ruimere gelijkvloerse douche maken, bijvoorbeeld door het bad te vervangen voor ruimere douche, toepassen van beugels, een aangepast toilet en anti-slip-voorzieningen.

Een badkamer ingericht voor senioren is ook op hoge leeftijd veilig te gebruiken.

Hoe kan het aanpassen van de badkamer, douche en toilet mij helpen?

Ook u wordt ouder. Op hogere leeftijd wordt uw motoriek steeds moeizamer. Zorg daarom voor zo min mogelijk opstaptjes, een drempelloze badkamer bijvoorbeeld; dat kan ook met een drempelhulp. Een badplank kan helpen om makkelijker in en uit bad te komen. Beugels bieden een uitkomst in de douche, bij het toilet of bij het bad.

Veel mensen op hogere leeftijd zijn (terecht) bang om te vallen. Kleedjes zijn boosdoener nummer 1! Het is dus verstandig om te kijken of u zonder uw badkamerkleedjes kan. Het nadeel is koude voeten; een oplossing is een goede antislip onder de kleedjes aan te brengen. Een gladde badkamervloer (zeker als deze nat is) kan worden opgeruwd met een anti-slip-behandeling

Doe uw badkameraanpassing nu!

Er zijn twee belangrijke reden om uw badkameraanpassingen nu te doen:

  1. Hoewel voor iedereen verschillend, hebben echt oude mensen moeite om beslissingen te nemen. U moet de belangrijkste beslissingen dus in uw vitale periode nemen.
  2. Door nu uw badkamer, douche en toilet nu aan te passen zodat deze geschikt worden voor senioren, heeft u er u al meteen plezier van. Dat is beter dan wachten tot het echt noodzakelijk is. Uw badkamer, douche en toilet worden door een badkameraanpassing al meteen veiliger.

Als u besloten heeft in uw huidige huis oud te worden, is het goed naar de badruimte te kijken.

Welke accessoires zijn er voor het verbouwen van mijn badkamer?

Er zijn allerlei accessoires die u helpen zelfstandig gebruikt te blijven maken van uw badkamer. We hebben speciale sponzen op een ergonomische stok, waarmee u zonder al te veel te bukken uw benen, rug, schouders en armen makkelijker te bereiken zijn. Als u last hebt van krachtverlies is er bijvoorbeeld een handige hulp om een tube tandpasta uit te knijpen. Onder Accessoires kunt u alle handige oplossingen vinden.

Wat zijn de voordelen om producten te kopen via Senioren Society?

Wij hebben de leveranciers geselecteerd voor u. Wij zoeken naar leveranciers die goed uit te voeten kunnen met senioren. Wij hebben persoonlijk contact met de leveranciers. U kunt ons altijd rechtstreeks aanspreken, waardoor u niet zelf hoeft te reclameren bij een leverancier. Bovendien krijgt u 5% korting bij aanschaf via Senioren Society en dat is toch de moeite waard.