Brace & Bandage

Brace & Bandage

Welkom bij Senioren Society

Brace & bandage

Wat doet een brace of een bandage voor mij? Welke moet ik hebben?

Lees interessante artikelen, meningen van collega-senioren, hulpmiddelen en oplossingen.

Wetenswaardigheden over brace/bandage

Ruggordel bij rugklachten

Van (langdurige) rugklachten wordt niemand vrolijk. Moeilijker kunnen bewegen of helemaal niet meer zijn een belemmering voor het doen van de dagelijkse dingen. Een ruggordel heeft door zijn anatomische vorm een uitstekende pasvorm waardoor de gordel een goede drukverdeling geeft wat de pijn of het ongemak verlicht. De meeste ruggordels zijn geschikt bij de volgende […]

Brace & bandage forum

RSS » Alle berichten

  • Er is een fout opgetreden, wat waarschijnlijk betekent dat de feed uit de lucht is. Probeer later opnieuw.

Ambassadeurs

Bent u een ambassadeur die anderen helpt met uw eigen ervaring?
Senioren Society zoekt ambassadeurs voor producten. Bent u bijvoorbeeld heel tevreden over het gebruik van een brace en vindt u het geen probleem als u eens gebeld wordt door iemand die ook een brace overweegt? Meldt u aan als ambassadeur.
Stuur een mail naar info@seniorensociety.nl en vermeldt het product waar u mensen mee wilt helpen. Dan nemen wij contact met u op. U kunt natuurlijk ook altijd bellen: 020-7740413.

Informatie over brace & bandage

Wat is een brace en bandage? Waarvoor heb ik een brace of een bandage nodig?

Een brace is een object van plastic of ander materiaal dat de bewegingsvrijheid van een spier of gewricht beperkt.

Een bandage is een stuk stof dat om een lichaamsdeel wordt gewonden. Een bandage kan apart worden gebruikt of in combinatie met een medisch ondersteunend hulpmiddel.

Een brace en bandage ondersteunt uw lichaam. Braces worden gebruikt bij bijvoorbeeld een verzwikte pols of enkel. Ook kan een brace en bandage gebruikt worden voor de continue steun van gewrichtsbanden en spieren die zwak zijn.

Hoe kan een brace of een bandage helpen bij mijn probleem?

Als u bent gevallen en uw enkel heeft verzwikt, dan kan iedere beweging pijn doen. Een bandage kan helpen ter ondersteuning van uw enkel en de pijn verlichten. Het  voorkomt dat u nog een keer uw enkel verzwikt en versnelt het helingsproces.

Is uw knie zwak en voelt u zich onzeker bij het lopen? Een brace kan helpen de knie te fixeren, zodat deze niet de verkeerde kant op kan buigen.

Blijven tennissen? Wilt u blijven tennissen, maar uw elleboog doet pijn? Een elleboogbrace geeft u de mogelijkheid gewoon door te spelen.

Welke verschillende braces en bandages zijn er?

Er zijn zeer veel verschillende soorten braces en bandages. We noemen de meest voorkomende:

Waar moet ik op letten als ik brace en bandage koop?

Het is belangrijk dat de brace of bandage goed past. Als u ernstige klachten hebt is het goed om eerst een huisarts of fysiotherapeut te raadplegen

Welke accessoires zijn er voor een brace en bandage?

Vooral als u de brace en bandage niet continue draagt is het handig om hem goed op te bergen. Sommige braces hebben speciale houders of zakken voor het opbrengen van de brace.

Niet de informatie gevonden die u zoekt?

We denken graag met u mee, bel gerust voor overleg 020 774 04 13