Computer en beeldbellen

Computer en beeldbellen

Welkom bij Senioren Society

De computer is een mooi communicatiemiddel door mail, informatie en beeldbellen.

Lees interessante artikelen, meningen van collega-senioren, hulpmiddelen en oplossingen.

Wetenswaardigheden over computer en beeldbellen

sensoren

Living apart together sensoren

Living apart together sensoren zorgmag / maart 22, 2016 Laat intelligente bewegingssensoren in huis met elkaar en met familie communiceren en u weet altijd hoe het met de bewoner gaat. Voilà de essentie van Senso2Me: draadloos, schroefloos en zonder vast internet. Deze nieuwe uitvinding van een aantal Belgische innovatoren helpt mensen zo lang mogelijk veilig […]

Veilige wachtwoorden

Veilige wachtwoorden Bron: Plus online Vandaag de dag moeten we op internet op meerdere plekken een wachtwoord invullen. Zo maak én houd u u wachtwoorden veilig. Zwak of sterk Bij het instellen van een wachtwoord wordt bijna altijd vermeld uit hoeveel tekens het minimaal en maximaal moet bestaan, en welke tekens u mag of zelfs […]

Odense

Odensehuis

Het Odensehuis: Het Odensehuis Groningen is een inloophuis voor mensen met lichte dementie en hun partner, familie en vrienden. Het is open voor iedereen die last heeft van verwardheid of problemen met het geheugen. Een diagnose of indicatie is niet nodig. Door middel van verschillende activiteiten kunnen deelnemers met geheugenklachten en hun naasten onderling ervaringen […]

Ambassadeurs

Bent u een ambassadeur die anderen helpt met uw eigen ervaring?
Senioren Society zoekt ambassadeurs voor producten. Heeft u bijvoorbeeld een tablet voor senioren en vindt u het leuk als u eens gebeld wordt door iemand die ook zo’n tablet overweegt? Meldt u aan als ambassadeur.
Stuur een mail naar info@seniorensociety.nl en vermeldt het product waar u mensen mee wilt helpen. Dan nemen wij contact met u op. U kunt natuurlijk ook altijd bellen: 020-7740413.

Informatie over computer en beeldbellen

Communicatie is belangrijk. Of u nu jong bent of oud. Gelukkig zijn er steeds meer mogelijkheden om contact te houden met anderen, bijvoorbeeld beeldbellen (Skypen).

Hoe ouder iemand wordt, hoe ingewikkelder het vaak wordt om contact met de buitenwereld te houden.
Gelukkig kunt u vanuit uw huis, zelfs vanuit uw gemakkelijke stoel met anderen communiceren. Er zijn veel meer mogelijkheden dan alleen de ouderwetse telefoon.
Zo zijn er tablets (mini-computers) die speciaal voor ouderen zijn voorgeprogrammeerd. Daarmee kunt u vanuit elke plek in huis beeldbellen met familie, vrienden, maar ook met uw mantelzorger. Beeldbellen betekent dat u de persoon kunt zien, met wie u belt.
Zo’n tablet is voor zoveel meer te gebruiken. U kunt er mee e-mailen met uw kinderen, kleinkinderen en vrienden. Ook kunt u er foto’s mee maken of bekijken, deze weer doormailen, enzovoort.
U kunt met een tablet bijvoorbeeld ook vanuit de luie stoel zien wie er voor de deur staat. U praat met die persoon en als het ‘vertrouwd’ is, kunt u met de tablet de deur openen. Zo is het ook mogelijk met uw tablet de gordijnen te openen en te sluiten.
Niet in de laatste plaats is het een heel geschikt apparaat om veel te leren. Als u graag spelletjes doet, zijn de mogelijkheden eindeloos.

Niet de informatie gevonden die u zoekt?

We denken graag met u mee, bel gerust voor overleg 020 774 04 13