Baden & douchen

Comfortabel Baden & Douchen

Welkom bij Senioren Society

Hoe past u uw badkamer aan tot een comfortabele levensbestendige seniorenbadkamer?
Interessante artikelen, meningen van collega-senioren, hulpmiddelen en oplossingen.

Wetenswaardigheden over de badkamer

Lotion- en crème verdeler

Handige Lotion en crème verdeler

Genieten van een douche met deze handige Lotion- en crème verdeler? Als u een beperking heeft in bijvoorbeeld uw schoudergewricht dan is het wassen soms lastig. U kunt moeilijker bij uw benen, nek of rug. U gaat er misschien meer tegenop zien. Met deze lotion- en crème verdeler is het mogelijk om uzelf overal te […]

Veilige Badmat Stayput in Bad

Veilige Antislip Badmat StayPut

In de badkamer gebeuren de meeste val ongelukken met ouderen. Uitglijden is de meest voorkomende. Het in- of uitstappen uit een natte  douche of nat bad is heel verraderlijk. Wilt u deze risico’s minimaliseren of uitsluiten? Lees hier dan meer en maak het veilig in uw badkamer of in de douche. De Veilige Antislip Badmat StayPut […]

toiletdouche

Toiletbril die wast en droogt

Er is een toiletbril die wast en droogt. Na elk toiletbezoek wordt uw onderlichaam met warm water gereinigd en daarna gedroogd met warme lucht. De kleding omhoog. Geen vochtplekken, wel een heerlijk schoon gevoel. Schoon en droog van de WC afkomen is echt mogelijk! Ideaal als u last hebt van incontinentie, of aambeien of diarree. En vaak kunt u […]

Baden & Douchen forum

Onderstaand is een forum waar leden met leden onderwerpen kunnen bespreken.
Wilt u lezen wat er is gezegd of meepraten? Klik op een onderwerp
Heeft u zelf een vraag of een onderwerp: Vul een onderwerp in en schrijf eronder wat u hierover wil zeggen.

Veel plezier met ons forum!

 

Forum foto

Dit forum bevat 1 onderwerp en 1 reactie, en is het laatst gewijzigd door  Senioren Society 2 jaren, 10 maanden geleden.

Onderwerp 1 aan het bekijken (van in totaal 1)
Onderwerp 1 aan het bekijken (van in totaal 1)

Je moet zijn ingelogd om nieuwe onderwerpen te maken.

Badkamer ambassadeurs

Bent u een ambassadeur die anderen wil helpen met uw eigen ervaring?
Senioren Society zoekt ambassadeurs voor producten. Heeft u bijvoorbeeld een inloopdouche en vindt u het leuk als u eens gebeld wordt door iemand die ook zo’n douche overweegt? Meldt u aan als ambassadeur.
Stuur een mail naar info@seniorensociety.nl en vermeldt het product waar u mensen mee wilt helpen. Dan nemen wij contact met u op.

Informatie over het aanpassen van uw badkamer

Hoe kan mijn badkamer, douche en toilet worden ingericht als seniorenbadkamer?

Met kleine aanpassingen in uw badkamer of met speciale accessoires is uw badkamer beter toegerust op ouder worden. Kijk eens naar bijzondere accessoires die u kunnen helpen met bijvoorbeeld uzelf wassen; ook als u wat minder mobiel bent. Bijvoorbeeld een ‘teenwasser‘.

Als u ouder wilt worden in huidige huis is het niet onverstandig uw badkamer helemaal aan te passen tot een echte seniorenbadkamer. De belangrijkste aanpassingen kunnen zijn: een ruimere gelijkvloerse douche maken, bijvoorbeeld door het bad te vervangen voor ruimere douche, toepassen van beugels, een aangepast toilet en anti-slip-voorzieningen.

Een badkamer ingericht voor senioren is ook op hoge leeftijd veilig te gebruiken.

Hoe kan het aanpassen van de badkamer, douche en toilet mij helpen?

Ook u wordt ouder. Op hogere leeftijd wordt uw motoriek steeds moeizamer. Zorg daarom voor zo min mogelijk opstapjes, een drempelloze badkamer bijvoorbeeld; dat kan ook met een drempelhulp. Een badplank kan helpen om makkelijker in en uit bad te komen. Beugels bieden een uitkomst in de douche, bij het toilet of bij het bad.

Veel mensen op hogere leeftijd zijn (terecht) bang om te vallen. Kleedjes zijn boosdoener nummer 1! Het is dus verstandig om te kijken of u zonder uw badkamerkleedjes kan. Het nadeel is koude voeten; een oplossing is een goede antislip onder de kleedjes aan te brengen. Een gladde badkamervloer (zeker als deze nat is) kan worden opgeruwd met een anti-slip-behandeling

Doe uw badkameraanpassing nu!

Er zijn twee belangrijke reden om uw badkameraanpassingen nu te doen:

  1. Hoewel voor iedereen verschillend, hebben echt oude mensen moeite om beslissingen te nemen. U moet de belangrijkste beslissingen dus in uw vitale periode nemen.
  2. Door nu uw badkamer, douche en toilet nu aan te passen zodat deze geschikt worden voor senioren, heeft u er nu al meteen plezier van. Dat is beter dan wachten tot het echt noodzakelijk is. Uw badkamer, douche en toilet worden door een badkameraanpassing al meteen veiliger.

Als u besloten heeft in uw huidige huis oud te worden, is het goed naar de badruimte te kijken.

Welke accessoires zijn er voor het verbouwen van mijn badkamer?

Er zijn allerlei accessoires die u helpen zelfstandig gebruik te blijven maken van uw badkamer. We hebben speciale sponzen op een ergonomische stok, waarmee u zonder al te veel te bukken uw benen, rug, schouders en armen makkelijker te bereiken zijn. Als u last hebt van krachtverlies is er bijvoorbeeld een handige hulp om een tube tandpasta uit te knijpen. Onder Accessoires kunt u alle handige oplossingen vinden.

Niet de informatie gevonden die u zoekt?

We denken graag met u mee stuur een mail naar info@seniorensociety.nl