De tablet

Veel senioren hebben inmiddels een tablet ( minicomputer). Daarmee kunnen ze gezellig een praatje maken via beeldbellen of een spelletje spelen. Maar ook informatie uit de eigen buurt opzoeken, maatjes vinden of zorg en aandacht ontvangen via de mantelzorger, huisarts of wijkverpleegkundige.

Veel senioren zijn hier al actief mee bezig. Her en der in het land zijn er senioren die zorg aangeboden krijgen via de tablet. Bijvoorbeeld een wijkverpleegkundige kan ’s ochtends thuis bijvoorbeeld al een rondje maken bij haar klanten in de wijk via beeldbellen om te kijken hoe het gedurende de nacht is gegaan en afhankelijk daarvan een planning voor de rest van de dag maken. Ook kunnen controles gedaan worden en vragen gesteld. Vaak is de zorg 24 uur per dag bereikbaar. Dit geeft een geruststellend gevoel bij senioren. En op termijn zijn ook vaste digitale spreekuren mogelijk met bijvoorbeeld de huisarts of de specialist.

En door beeldbellen kan men gemakkelijker contact maken met familie, vrienden en kennissen. Je kunt de persoon die u belt zien en dat praat vaak gemakkelijker. Daardoor kan ook het gevoel van eenzaamheid afnemen. Het is goed om de mogelijkheden die de tablet heeft ook te benutten. En weet u iets niet, er zijn vast mensen in uw buurt die u willen helpen. Ook kunt u lid worden van Senior Web. Dat kost € 29,– per jaar. Zij kunnen u met uw computerproblemen helpen. Telefoon: 0900-2023000 (0,20 per minuut). Zie ook www.seniorweb.nl/pchulp.

Naar Index ‘Weetjes’

Share this Post!

About the Author : Eleonora

0 Comment

Leave a Comment