Badge meet kwaliteit licht en lucht

badge

Badge meet kwaliteit licht en lucht
zorgmag febr 2015

Zon, zomer, bloeiende bomen, vuurwerk allemaal mooi en leuk maar een ramp als u allergisch bent. Met een TZOA weet u precies waar u aan toe bent. .

Een mooie oplossing voor allergiepatiënten, mensen met hooikoorts of astma deze wearable. De badge, want dat is het, slaat alarm bij een slechte luchtkwaliteit, een te hoge luchtvochtigheid en meet bovendien het UV gehalte.
De UV-sensor waarschuwt voor teveel zonlicht, andere sensoren voor een tekort aan daglicht en een mogelijk vitamine D tekort.
Zo kan u op tijd een raampje open zetten om frisse lucht binnen te laten, of juist een raam dicht doen als het te vochtig wordt in huis. Wie zijn huid wil beschermen tegen teveel zon of UVstraling kijkt op het metertje en zoekt tijdig de schaduw op.
Fijnstof
De TZOA werkt via sensoren die de luchtkwaliteit in de gaten houden en een UV-sensor. Ze meten de concentratie van schadelijke deeltjes (fijnstof) en detecteren de verschillende pollen. Je kunt de verzamelde gegevens delen met andere gebruikers en bouwt zo tegelijkertijd aan een overzicht van de luchtkwaliteit op verschillende plekken.
De TZOA is nog under construction maar u kunt u er al wel op inschrijven: voor een kleine 100 euro heb u hem in augustus in huis

Bron: Zorgmag

Naar Index ‘Weetjes’

Share this Post!

About the Author : Eleonora

0 Comment

Leave a Comment